Moramo uzeti učešće u kreiranju političke scene u Republici Srbiji

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Mi to možemo i puno bolje, uostalom, ovaj izborni proces se i nas itekako tiče.
Duljević: Moramo uzeti učešće u kreiranju političke scene u Republici Srbiji_6226afb05d3e2.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Član Izbornog štaba Stranke pravde i pomirenja u Sarajevu Hako Duljević se putem društvenih mreža obratio svima onima koji borave u Bosni i Hercegovini a državljani su Republike Srbije, dajući im instrukcije kako i na koji način mogu ostvariti svoje biračko pravo na narednim parlamentarnim izborima zakazanim za 3. april.

„Prema svim procjenama, više od 60.000 vas boravi samo u sarajevskom kantonu, međutim, na zadnjim parlamentarnim izborima, održanim 2020. godine, u birački spisak u ambasadi Republike Srbije u Sarajevu, upisano je tek 461 osoba. Mi to možemo i puno bolje, uostalom, ovaj izborni proces se i nas itekako tiče. Prosto vrijeme, izazovi, prilike i neizvjesnosti koje živimo, traže od nas da uzmemo učešće i u kreiranju političke scene u Republici Srbiji, na to imamo obavezu ali i puno pravo.

Da biste iskoristili to svoje pravo, potrebno je da se prethodno upišete u birački spisak u ambasadi Republike Srbije u Sarajevu, najkasnije do 12. marta ove godine. Upis u birački spisak je veoma jednostavan. Najprije na osnovu JMBG-a i broja lične karte Repulike Srbije, elektronski provjerite da li ste upisani u Jedinstveni birački spisak, putem linka upit.birackispisak.gov.rs , ako jeste upisani, potrebno je popuniti jedan zahtjev za glasanje u inostranstvu i zu to priložiti kopiju važeće srbijanske lične karte ili pasoša, a ako niste upisani, onda je potrebno popuniti dva zahtjeva, jedan je zahtjev za upis u Jedinstveni birački spisak u Republici Srbiji a drugi je zahtjev za glasanje u inostranstvu.

Napominjem, oba zahtjeva se u ambasadi mogu podnijeti istovremeno. Ukoliko su vam potrebna dodatna pojašnjenja, pomoć ili informacije vezane za registraciju i glasanje u ambasadi Republike Srbije u Sarajevu, kontaktirajte izborni štab liste „Muftijin amanet – SPP“ u Sarajevu na broj telefona 061 290 798, sms-om, viberom ili putem Whatsapp-a, tu smo da vam pomognemo.“

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.