Vjerujem da će nova vlada u Crnoj Gori uvažiti sve posebnosti zemlje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Multietnički i multivjerski sklad kao temeljna vrijednost mora se snažno njegovati.
Ervin Ibrahimović (BS): Vjerujem da će nova vlada u Crnoj Gori uvažiti sve posebnosti zemlje_621e1e387d1c4.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Nakon trodecenijske vladavine DPS-a u Crnoj Gori promjene koje su, kako kaže predsjednik Bošnjačke stranke, trebale biti dobre i ljekovite za demokratiju pokazalo se suprotno u praksi.
“Nažalost, sastavljena je vlada koja nije bila proevropska, koja je bila antisekularna i neevropska i ono najopasnije koja je uspjela za kratak period da sve što smo izgrađivali od obnove nezavisnosti 2006. multietički sklad, proevropski trend, zaustaviti,  čak i da vrate mnogo koraka unazad.

Trenutno su pregovori u jednoj vrlo intenzivnoj fazi i vjerujem da ćemo doći do jednog kompromisa da će predsjednik države dobiti dovoljan broj potpisa od neke nove većine i dati mandat predsjedniku neke partije ili predstavniku koji dobije taj 41 potpis. Moj lični utisak je da ova nova vlada ukoliko se dogovorimo, a mislim da trebamo i moramo zbog građana koji su nam dali povjerenje, da će biti proevropska i imati kapaciteta, za razliku od prethodne da uvaži sve posebnosti u Crnoj Gori.

Multietnički i multivjerski sklad kao temeljna vrijednost mora se snažno njegovati. Ako budemo na visini zadatka, smanjit ćemo ovu etničku distancu snažno izraženu u zadnjem periodu”, rekao je Ervin Ibrahimović predsjednik Bošnjačke stranke u Crnoj Gori.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.