Lav i hijene

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Ne obaziri se na viku onih koji su u svakom pogledu na nižem stepenu od tebe, da ne bi nepravedno zauzeli tvoje mjesto.
Jason Armstrong
Jason Armstrong
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Tigar je krenuo sa svojim prijateljem lavom da nauči loviti od njega. Usput je primijetio da ih hijene prate cijelim putem, pa je tigar pitao lava: ”Zašto nas hijene prate?” No, lav mu nije ništa odgovorio.

Lav je ugledao svoj plijen, a hijene su počele lajati iz sveg glasa. Tigar je pitao lava zašto hijene laju, ali lav nije odgovorio. Lav je napao svoj plijen i počeo trčati za njim.

Tigar je vidio da hijene trče za lavom i laju, ali lav ni jednog trenutka nije obraćao pažnju na njih sve dok nije zgrabio svoj plijen i počeo da ga jede, a hijene su ga posmatrale dok se nije najeo i otišao. Zatim su došle hijene i pojele ostatke lešine.

Iznenađen onim što je vidio, tigar je pitao svog prijatelja lava: ”Zašto nisi obraćao pažnju na hijene sve vrijeme, mislio sam da će te prevariti i ubiti?”
Lav mu je rekao: ”A da li se hijene usuđuju napasti lavove? Slušaj, prijatelju, ne obraćaj pažnju na hijene u svom životu.

Sve što mogu je da laju da bi te odvratile od cilja, ali mogu ti uzeti samo ono što im ti ostaviš iz svoje dobrote i plemenitosti. Ne obaziri se na viku onih koji su u svakom pogledu na nižem stepenu od tebe, da ne bi nepravedno zauzeli tvoje mjesto.”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.