Zukorlić obišao odbore SPP-a u Prijepolju i Priboju

Energiju ćemo uložitida se izborimo da Bošnjaci svaku ustanovu osjećaju kao svoju i da imaju mjesta
Nosilac liste “Muftijin amanet-SPP” Usame Zukorlić obišao odbore stranke u Prijepolju i Priboju_621c239faf3db.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

U kampanji liste “Muftijin amanet-SPP” njen nosilac Usame Zukorlić krenuo je u obilazak svih izbornih štabova na podrucju Sandžaka i šire.

Nakon Sarajeva održani su sastanci u Prijepolju i Priboju.

“Dogovorena je strategija kampanje u Polimlju. Računamo na podršku Bošnjaka i svih građana koji se identificiraju sa politikom rahmetli muftije Muamera Zukorlića. Kao stranka koja planira uzeti učešće u Skupštini Srbije, u Vladi R. Srbije zalagat ćemo se za krucijalne stvari, kao što je to činio i Muftija – da velike stvari uradimo za nas narod. Priboj nas asocira na dogadjaje koji se tiču bezbjednosti bošnjačkog naroda kroz određene nacionalističke ispade. Svojim zalaganjem kroz Skupštinu Srbije bit ćemo brana i štit našem narodu ali i svim dobrim ljudima koji su ugroženi od nekih retrogradnih politika.

Radit ćemo na promoviranju i izgradnji ambijenta i ne samo u nacionalnom, etničkom, bezjednosnom smislu već i u privrednom, da ljudi imaju veću šansu da ostanu i ne odlaze s ovog prostora. Kroz djelovanje u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti maksimalno cemo se truditi da na području Priboja nacionalna struktura zaposlenosti u državnim i lokalnom ustanovama bude odgovarala podacima na popisu stanovništva. Imamo informacije da je mnogo ustanova u kojima ne radi nijedan Bošnjak. Energiju ćemo uložitida se izborimo da Bošnjaci svaku ustanovu osjećaju kao svoju i da imaju mjesta”, kaže predsjednik SPP-a Usame Zukorlić i nosilac liste “Muftijin amanet”.

Predsjednik OO SPP Priboj ističe da se ne odustaje od puta rahmetli muftije Zukorlića.

“Mi te principe izdati nećemo. Na ove izbore izlazimo samostalno i da izaberemo autohtone predstavnike koji će u Parlamentu imati apsolutno pravo da govore sve što ova stranka predstavlja, da se interesi Bošnjaka maksimalno predstave. Na nama je sad da dokažemo koliko smo jaki”, ističe Alagić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.