U Skender-kelebi džamiji održana svečanost u povodu Isra i Mi’radža

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Očekivati pomoć od Allaha, a ne dati sve od sebe – to je velika zabluda.
U Skender-kelebi džamiji održana svečanost u povodu Isra i Mi’radža_621c238a40a34.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U organizaciji medžlisa IZ-e Novi Pazar u Skender-kelebi džamiji održana je svečanost u povodu Isra i Mi’radža.

Odlomak iz časnog Kur’ana na samom početku proučio je kurra hafiz Sabahudin ef. Jerebičanin.
Riječi dobrodošlice prisutnima uputio je imam Skender-kelebi džamije Asmir ef. Crnovršanin.Hor novopazarskih imama izvjedbama ilahija i riječima mevluda počastio je prisutne.

Glavni imam novopazarskog medžlisa dr Enver ef. Omerović poručio da ova mubarek noć sa sobom nosi univerzalne poruke. Snaga i jedinstvo na Božijem putu garant su opstanak islama na ovim prostorima.
“Ovo noćno putovanje ima posebnu simboliku. Poslanik nas je naučio jedinstvu. I ovaj večerašnji skup i krcato puna Skender-kelebi džamija dokaz je koliko smo jaki i jedinstveni na Božijem putu”, istakao je novopazarski glavni imam dr. Enver ef. Omerović.

Nakon tekbira i salavata vjernicima se obratio predsjednik Mešihata muftija dr Mevlud ef. Dudić. Nikada ne smijemo zaboraviti, podvlači Muftija, naše vakife kroz vrijeme.

“Ovdje smo večeras iz dva razloga. Prvi je mubarek noć, a drugi je da proučimo dovu svim našim vakifima. Ko nije zahvalan ljudima nije zahvalan ni Allahu. Naši vakifi, naši preci zaslužni su umnogome za sve ovo danas što imamo. Time šaljemo poruku da ih nikada nećemo zaboraviti”, kazao je muftija dr Mevlud ef. Dudić.

Uzvišeni Allah će uvijek biti uz nas kao Pomagač, ali moramo odraditi ono što se od nas traži. U tom slučaju nema bojazni za srca vjernička.
“Očekivati pomoć od Allaha, a ne dati sve od sebe – to je velika zabluda. Tek kada odradimo sve što je do nas možemo se osloniti na Allaha. A doista nas Allah neće nikada ostaviti na cjedilu. Nikada ne smijemo sumnjati u to da li će nam Allah pomoći. Allah, doista, nikada ne iznevjeri svoje obećanje. Odradimo što je do nas i ne bojmo se”, dodaje muftija dr Dudić.

Muftija je na kraju poručio da će svako od nas stati pred Gospodara. Trebamo se pripremiti za taj trenutak, dodaje, te se dostojanstveno susreti sa Stvoriteljem.
“Dobro povedi računa, brate i sestro, kakav ćeš pred Gospodara stati. Da li ćeš izabrati prljavo ili čisto”, zaključio je muftija dr Dudić.
Dovu na kraju svečanosti proučio je muftija novosadski hfz. Nedžad ef. Hasanović.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.