Prekrasni smaragdni slapovi Nacionalnog parka Erawan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Najčešći prizor su makakiji (majmuni), koji su posjetiteljima jako dobro poznati po svojim lopovlucima.
Prekrasni smaragdni slapovi Nacionalnog parka Erawan, Tajland_621af0156f0aa.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Osnovan 1975. godine kao 12. Nacionalni park Tajlanda, Erawan pokriva područje od 550 kvadratnih kilometara šuma, krečnjakih brda i brojnih potoka i rijeka prepunih manjih i većih slapova i prirodnih smaragdnih bazena.

Erawan je jedan od najpoznatijih nacionalnih parkova na Tajlandu, a njegova glavna atrakcija je istoimeni niz od sedam vodopada koji teku preko krečnjakih terasa. Ime su dobili po troglavom bijelom slonu iz hinduističke mitologije, na kojeg navodno vodopadi liče.

Nacionalni park Erawan je poznata turistička destinacija na Tajlandu. U njemu se pored vodopada mogu vidjeti i spektakularne pećine, kao i mnoštvo životinja – od tigrova, slonova, jelena i letećih vjeverica, pa sve do kraljevske kobre. Međutim, najčešći prizor su makakiji (majmuni), koji su posjetiteljima jako dobro poznati po svojim lopovlucima. Često dolaze blizu vodopada i kradu stvari dok se ljudi kupaju.

Posjetitelji Erawana u ponudi imaju da iznajme bungalove u kojima može spavati 2 do 8 osoba, ali je također dozvoljeno i da ponesete i razapnete vlastiti šator. Vodopadi su najfrekventniji za vrijeme godišnjeg festivala Songkran (13-15 april), kada se oko njih okupi veliki broj ljudi.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.