Bošnjaci dijaspore nastavljaju da daju punu podršku listi “MUFTIJIN AMANET”

Sandžaku treba i pravda i pomirenje, kao i sposobni političari i odgovorni lideri koji će izgraditi bolju budućnost za sve građane Sandžaka.
76B4EACA-3885-4EEE-829C-609CAECF267F
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Dana 27.02.2022. godine u Štutgartu je formiran izborni štab liste „MUFTIJIN AMANET – Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Usame Zukorlić“ sa ciljem organiziranja glasanja za sve one koji imaju državljanstvo Srbije, a žive u ovom njemačkom gradu i okolini.

U gradu Štutgart centrala je za njemačku regiju Baden-Wurttenberg.
Skupu se obratio član glavnog odbora SPP-a Asmir Bihorac i tom prilikom pozvao sve Bošnjake ove regije da daju podršku listi MUFIJIN AMANET i predsjedniku Usami Zukorliću.

Asmir Bihorac je pojasnio proceduru i uputio Bošnjake na koji način da ostvare pravo glasa u ambasadama i konzulatima Zapadne Evrope.

Poručeno da je Stranka pravde i pomirenja bedem zaštite nacionalnih interesa i vjerskih prava bošnjačkog naroda, te da će kao takva nastaviti put koji je trasirao rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić.

Istog dana izborni štab je formiran i u Beču, sa ciljem organiziranja glasanja u ambasadi Republike Srbije u Beču za sve one koji imaju državljanstvo Srbije, a žive u Austriji.

Sandžački Bošnjaci koji žive u Beču su čvrsto odlučni da svim svojim kapacitetima pomognu Stranku pravde i pomirenja na predstojećim parlamentarnim izborima. Sandžaku treba i pravda i pomirenje, kao i sposobni političari i odgovorni lideri koji će izgraditi bolju budućnost za sve građane Sandžaka.

Nakon konstruktivne diskusije i konkretnih zadataka koje su preuzeli na sebe, članovi izbornog štaba su proučili Fatihu za dušu rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića, kao i nevinim žrtvama otetih u Štrpcima.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.