U Sarajevu formiran izborni štab liste MUFTIJIN AMANET – SPP – Usame Zukorlić

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Birači osim što mogu otići u Sandžak i prijaviti se na svoja biračka mjesta mogu to isto pravo iskoristiti i ovdje u Sarajevu u ambasadi Republike Srbije.
U Sarajevu formiran izborni štab liste MUFTIJIN AMANET-SPP– Usame Zukorlić_62198079f100c.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Dana 25.02.2022. godine u Sarajevu je formiran izborni štab liste „MUFTIJIN AMANET – Stranka pravde i pomirenja (SPP) – Usame Zukorlić“ sa ciljem organiziranja glasanja u Ambasadi R. Srbije u Sarajevu za sve one koji imaju državljanstvo Srbije, a žive u Bosni i Hercegovini.

“Predstojeći parlamentarni izbori su nama u BiH jako interesantni. Kao što narod zna u kantonu Sarajevo živi više od 130.000 Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka. Svi oni imaju pravo izaći na izbore i birati svoje zastupnike u Parlamentu Srbije i izjasniti se po pitanju predsjedničkog kandidata. Želim uputiti informaciju javnosti da birači osim što mogu otići u Sandžak i prijaviti se na svoja biračka mjesta mogu to isto pravo iskoristiti i ovdje u Sarajevu u ambasadi Republike Srbije, sa tim da registracija birača traje do 12-tog marta ove godine. Za sve informacije koje budu potrebne po ovom pitanju izborni štab koji se formira ovdje u Sarajevu bit će na raspolaganju našim ljudima”, kazao je Hako Duljević.

Nosilac liste MUFTIJIN AMANET – Stranka pravde i pomirenja –  Usame Zukorlić, pozvao je dijasporu da na izborima 3. aprila podrže listu na čijem je čelu.

“U BiH živi veliki broj državljana Republike Srbije koji imaju pravo dati svoj glas na predstojećim izborima i to bez obaveze da dolaze u Srbiju, Sandžak, već to mogu učiniti i svoje pravo ostvariti u ambasadi Republike Srbije. Koristim priliku da pozovem dijasporu širom Evrope i u svim državama gdje imamo ambasade Republike Srbije da se do 12. marta prijave u tim ambasadama ili konzulatima i na tim mjestima ostvare svoje izborno pravo.

Pozivam sve Bošnjake, pozivam sve građane Republike Srbije koji se slažu sa politikom pravde i pomirenja i ideologijom rhm. akadmika Muamera Zukorlića da nas podrže na predstojećim izborima i glasaju za listu MUFTIJIN AMANET”, kazao je Zukorlić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.