SPP sa delegacijom Ujedinjenih nacija o gorućim problemima u Sandžaku

Delegacija SPP-a je predstavila gostima trenutnu političku, bezbjedonosnu i ekonomsku situaciju u Sandžaku.
SPP sa delegacijom Ujedinjenih nacija o gorućim problemima u Sandžaku_621980963be87.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Delegacija Kancelarije Ujedinjenih nacija (UN) u Beogradu, koju su činili Angela Zettler i Dimitrije Redžić, posjetila je danas Stranku pravde i pomirenja gdje su razgovarali sa predsjednikom Nadzornog odbora SPP-a i pomoćnikom direktora Kancelarije za vjere pri Vladi Republike Srbije, dr Feridom Bulićem, generalnim sekretarom Stranke pravde i pomirenja, Edinom Đerlekom i posebnom savjetnicom ministrice za kulturu i informisanje, Almom Rizvanović.

Tokom razgovora, predstavnici UN-a su upoznali domaćine sa aktivnostima ove organizacije u Srbiji, sa posebnim osvrtom na njihovu ulogu u regionalnim političkim pitanjima od značaja, naročito u sferi bezbjednosti.

Delegacija SPP-a je predstavila gostima trenutnu političku, bezbjedonosnu i ekonomsku situaciju u Sandžaku.

Razgovaralo se o svim aktuelnim pitanjima koje muče građane Sandžaka – nedostatku infrastrukture i velikoj stopi nezaposlenosti, velikim bezbjednosnim izazovima kao što su kriminal i nerazriješena ubistva u Sandžaku, još uvijek otvoreno pitanje ispravljanja nepravde i rješavanja jedinstva Islamske zajednice, pravima Bošnjaka i drugih manjinskih zajednica u Republici Srbiji.

Na sastanku je bilo riječi i o predstojećim parlamentarnim i predsjedničkim izborima, te je dogovorena dalja saradnja između dvije organizacije u oblastima kojima se bavi Kancelarija Ujedinjenih nacija u Beogradu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.