Diskriminacija i stereotipi u izvještavanju o ženama i starijim osobama

Da se senzibilišemo na način kako je pravilno izvještavati o raznim osjetljivim grupama, naročito starijim ženama.
Diskriminacija i stereotipi u izvještavanju o ženama i starijim osobama_621a292e7ab6f.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Zabrinjavajuće je izvještavanje medija o diskriminaciji starijih žena. Senzacionalistički naslovi krajnje su diskriminatorski ako se uzme u obzir procent starijih osoba u društvu. Nije dobro ni širiti među mladima mišljenje da su starije osobe nešto što treba da se pojavljuje u crnoj hronici

“Postoje mnoga njihova dostignuća, znanja i iskustva koja možemo koristiti i koje može voditi u svijetlu budućnost. Očekujem da svi naučimo nešto novo. Također, da se senzibilišemo na način kako je pravilno izvještavati o raznim osjetljivim grupama, naročito starijim ženama.

Projekt “Diskriminacija i stereotipi u izvještavanju o ženama i starijim osobama” realizira akademska inicijativa “Forum 10” u partnerstvu s organizacijom “Ženske studije i istraživanja” iz Novog Sada.

Taj projekat uključuje širok spektar aktivnosti koje će se u narednom periodu realizovati u Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici. Prvi seminar namijenjen je odbornicama gradskog parlamenta Grada Novog Pazara, članicama Savjeta za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti, članicama ženske odborničke parlamentarne mreže, novinarkama, političkim aktivistkinjama”, ističe Fahrudin Kladničanin “Forum 10”

Jednodnevni seminar organizovan je uz radionice i predavanja uz preporuke kako prepoznati diskriminaciju u štampi.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.