Poskupljuju i turistički aranžmani

Kada dođe do poskupljenja karata, hotelijera, sama cijena turističkog aranžmana mora ići na gore.
Ilustracija: Freek Van Haagen
Ilustracija: Freek Van Haagen
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Turizam se, kao privredna grana još nije oporavio od pandemije korona virusa, a haos na svjetskim tržištima i ovdje će se odraziti. Poskupljenje energenata dovodi do rasta cijena određenih privrednih grana usko povezanih s turizmom. Cijene avio-prijevoza i autobuskih usluga bez sumnje će rasti. Sve to dovodi do poskupljenja turističkih usluga

“Veći aranžamani, odnosno skuplji paket aranžmani, tu mislim na avio aranžman, ljetnje čarter destinacije samim tim što su u osnovi skuplji oni su i malo više poskupjeli. Ako gledamo čarter aranžmane koji se realizuju avio prijevozom došlo je do poskupljenja nafte a samim tim do avio prijevoza. Hoteli su također podigli cijene jer su i njima skočile cijene osnovnih sirovina koje kupuju da bi mogli izvršiti kompletan servis u samom hotelu.

Kada dođe do poskupljenja karata, hotelijera, sama cijena turističkog aranžmana mora ići na gore. Uz sve to ima još jedan faktor, ljudski resurs. Ako je neki aranžman bio prošle godine 2.000 eura s avioprijevozom, ove godine je 2.800 to je već razlika koja je evidentna i za koju će klijenti dobro razmisliti da li će odabrati ili korigovati i svoje prohtjeve”, rekao je, između ostalog, Mersad Ličina iz Turističke agencije “Dream Travel”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.