Nećemo odustati od oštre borbe protiv kriminala

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Pravda je naš ideal i od nje nećemo odustati nikako.
Zukorlić u Sjenici: Nećemo odustati od oštre borbe protiv kriminala_62182f42130de.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja i nosilac liste “Muftijin AMANET” Usame Zukorlić boravio je u posjeti Sjenici. Na radnom sastanku formiran je opštinski izborni štab, a razgovarano je o i planovima tokom izborne kampanje.

Predsjednik OO SPP u Sjenici Munib Mujagić kazao da se ciljevi SPP-a nisu mijenjali, te da će i u ovoj kampanji biti okrenuti čovjeku i stvaranju bolji životnih uslova.

“Mi krećemo u izbornu kampanju da nastavimo putem kojim smo krenuli. Sjenica je ta koja je ponijela bajrak i krećemo da završimo sve ono šta na prethodnim izborima nismo uradili, da se i dalje borimo protiv organizovanog kriminala, diskriminacije, da normalizujemo život u Sjenici po brojnim aspektima tog vrlo kompleksnog posla. SPP dala je vrlo ozbiljne i zapažene rezultate. Vjerujem da to građani Sjenice prepoznaju i nadam se da ćemo zajedničkim snagama učiniti da Sjenica bude još bolja, još jača, organizovanija, a sve u cilju i na korist njenih građana”, istakao je Mujagić.

Nakon uspostavljene saradnje na lokalnom nivou između Stranke pravde i pomirenja i grupe građana “Bez diskriminacije-Aldin Dino Kurtović” ova dva politička subjekta nastavljaju zajedničku saradnju i na parlamentarnom nivou.

“Zadovoljstvo mi je danas što možemo i zvanično ovako predstaviti da kreće kampanja izborna zajedno SPP-a i GG Aldin Dino Kurtović “Bez diskiriminacije” u zajedničkoj borbi svih građana opštine Sjenica”, kazao je Kurtović.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić kazao da neće odustati od Muftijinog puta i oštre borbe protiv kriminala.

“Promovisaćemo politiku pravde i pomirenja, politiku “i-i” koju toliko puta ističemo i koju je ustanovio rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić i ona će podrazumijevati dobrosusjedske odnose. Mi ovdje u Sjenici imamo primjer kako ljudi i bošnjačke i srpske nacionalnosti djeluju zajedno, sarađuju i žive zajedno i mi ćemo baštiniti tu politiku, ali na pravdi i partnerstvu, nikako na nepravdi i poltronstvu. Za kraj ću istaći jednu jako važnu stvar.

U Sjenici je neko u ugrozio bezbejdnost ni iz kojeg drugog sem iz političkih razloga. Mi ćemo se kroz naše djelovanje u Skupštini truditi da barem ublažimo nepravdu koja se desila prema našoj stranci i prema porodici Hamidović, gdje se desio politički atentat ovdje u Sjenici, u blizini ovog mjesta gdje sada mi stojimo. Pravda je naš ideal i od nje nećemo odustati nikako. Neka znaju kriminalci – dok je nas biće im tijesno gdje god mi budemo hodili i nalazili se i nikada, apsolutno nikada nećemo odustati od ovog Muftijinog puta”, poručio je Zukorlić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.