Na Umru otputovalo 50 vjernika

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Vjernicima nije smetalo ni minus šest stepeni u četiri ujutro kada su se počeli okupljati ispred Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru.
Ilustracija: Palik Baharudin
Ilustracija: Palik Baharudin
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Prva grupa vjernika i vjernica od početka pandemije korona virusa, njih 50, jutros je otputovali su za Sarajevo odakle će direktnim letom do Saudijske Arabije kako bi obavili Umru.

“Ono sve od uslova što je bilo potrebno je obavljeno, vakcinacija čak i test – sve je obavljeno. Ovo neće biti zadnja grupa koja će ići  već planiramo i u martu, kao i u Ramazanu organizaciju Umre. Molim Allaha, dž.š. da im olakša put, da lijepo stignu, obave ibadete i da im Allah, dž.š. ukabuli ibadet”, kaže dr Enver ef. Omerović rukovodilac Ureda za Hadž i Umru.

Inače, vjernicima nije smetalo ni minus šest stepeni u četiri ujutro kada su se počeli okupljati ispred Fakulteta za islamske studije u Novom Pazaru. Jedva su čekali da uđu u autobus i krenu. Pogotovo, mnogi koji su zbog korone čekali i dvije godine, sretni, kažu, što je i taj dan došao.

“Idem s dvije sestre prvi put u Saudijsku Arabiju. S voljom, s apetitom, idemo svi. Čekali smo dvije godine zbog korone i taj dan smo dočekali. Želja je sad još veća dvije godine je već rasla”, kaže Omer Alić iz Tutina.
Samra Halilović Todić putuje sa svekrvom i suprugom.
“Zajedno idemo. Nevjerovatan osjećaj, duhovni preobražaj.”

Irfan Delić iz Sebečeva je vodič.
“Za mene je velika čast ali i odgovornost. Ima ljudi koji su stariji. Iz Pobrđa smo, idemo džematski i nadamo se da ćemo uskočiti u pomoć i biti na usluzi.”

Paket podrazumijeva deset dana boravka. Povratak je 7. marta.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.