2014. ste ignorisali moja upozorenja, poslušajte me bar sad

Prestanite da mi govorite da sam bio u pravu i poslušajte šta vam sad govorim.
Kasparov: 2014. ste ignorisali moja upozorenja, poslušajte me bar sad_621812307df7d.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Svjetski šahovski prvak Garry Kasparov, komentirajući rusku agresiju na Ukrajinu, na svom Twitter nalogu, danas je objavio sljedeće:

“Ok, nakon što su godinama moja upozorenja ignorisana, danas cijeli dan slušam: “Garry, bio si u pravu!”, a ponovit ću ono što sam rekao 2014: Prestanite da mi govorite da sam bio u pravu i poslušajte šta vam sad govorim. Moje preporuke su sljedeće:
1) Vojno podržite Ukrajinu, odmah, svim raspoloživim sredstvima. Svim oružjem, obavještajnim informacijama, sajber putem.

2) Natjerajte na bankrot Putinovu ratnu mašineriju. Zamrznite i zaplijenite ruske finansije – njegovu ličnu, kao i njegove bande.

3) Izbacite Rusiju iz svake međunarodne i finansijske institucije. PSSE, Interpol, itd.

4) Opozovite sve ambasadore iz Rusije. Nema smisla razgovarati. Nova zajednička poruka neka bude: “Zaustavite se ili budite potpuno izolovani!”

5) Zabraniti sve elemente Putinove globalne propagandne mašinerije. Isključite ih, zatvorite, pošaljite kući. Prestanite da pomažete diktatoru da širi laži i mržnju.

6) Razotkrivajte i djelujte protiv Putinovih lakeja u slobodnom svijetu. Ako Schroder i njemu slični nastave da rade za Putina, podignite tužbe. Pitajte vlasnike i oglašivače mreža koje platformiraju Putinove propagandiste poput Carlsona, zašto to dozvoljavaju.

7) Zamijenite rusku naftu i gas. Pritisni OPEC da poveća proizvodnju, ponovo otvorite Keystone. Ne možete spasiti planetu ako ne spasite ljude na njoj.

8) Shvatite da će biti troškova, žrtava. Dugo smo čekali, cijena je visoka, ali će samo rasti. Vrijeme je za borbu!
Ne mogu zanemariti političke petokolonaše putinista, od krajnje desnice i ljevice u EU do think-tankija i Trumpa i njegovih sljedbenika GOP u SAD-u. Možda imaju pravo da podržavaju rat brutalnog diktatora kako bi kritikovali Bidena, ali to je odvratno i antiamerički. Ne zaboravite!”

S engleskog preveo: Resul Mehmedović

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.