Agresija Rusije na Ukrajinu početak nove globalne ere u međunarodnim odnosima

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Bit će pojačane sankcije koje će za Rusiju biti bolne.
Pierre-Alain D.
Pierre-Alain D.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Rusija je jutros napala Ukrajinu. Eksplozije odjekuju u svim većim gradovima. Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski pozvao je u rat sve one koji imaju neko borbeno iskustvo, a ostalo stanovništvo da daju krv navodeći da su ukrajinske snage pretrpjele određene žrtve kao i to da im je potrebno mnogo krvi za povrijeđene.

“Ovo je sad pravi rat. Ovo je vrhunac krize. Ovo je agresija na Ukrajinu. Rusija je izvršila agresiju na jednu suverenu zemlju. Ono što je najvjerovatnije da će Rusija pokušati uspostaviti kontrolu nad kompletnim područjem Luganska i Donjecka. Ukrajinski narod pružit će otpor i to je neminovno.

Mislim da NATO neće vojno reagirati jer za to nema uporišta u pravnim dokumentima. Bit će pojačane sankcije koje će za Rusiju biti bolne. Ovo vrlo velika katastrofa i početak jedne nove globalne ere u međunarodnim odnosima. Nimalo nisam optimističan u tom pogledu”, kaže, između ostalog, Osman Softić vanjskopolitički analitičar u Sandžačkom jutru.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.