Zukorlić na svom vlogu prokomentarisao medijske navode o “čistki” u stranci

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Naš pokret je toliko širok da ne moraju svi u svakom trenutku biti u politici, ima mnogo mjesta u našem pokretu za djelovanje.
Zukorlić na svom vlogu prokomentarisao medijske navode o “čistki” u stranci_62159b12d325c.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić je na svom vlogu prokomentarisao medijske navode o “čistki” u stranci. Zukorlić naveo da se radi o informacijama koje su zlonamjerne ili naivno plasirane. Kazao da iz stranke nije niko isključen, već su pojedini funkcioneri promijenili polje djelovanja.

“Mi u stranicu imamo toliko kvalitetnih i sposobnih funkcionera da formirati listu nije nimalo jednostavno jer svako od njih može da bude u prvih tri, u prvih pet i svako od tih funkcionera bi se dobro snalazio u Skupštini Srbije. Ono što rijetko ko zna jeste da pored liste za Parlament imamo i listu za funkcije. Mnogi funkcioneri koji su na listi za Parlament nisu na listi za funkcije. Mi imamo kandidate za državne sekretare, pomoćnike ministara, savjetnike i druge državne funkcionere. Među ovim kandidatima su gospodin Samir Tandir, gospodin Edin Zećirović, gospođa Amela Lukač-Zoranić.

Što se tiče nekih funkcionera koji su nakon smrti rhm. Muftije Zukorlića odlučili da se povuku iz politike u neka druga polja djelovanja oni imaju moju ličnu podršku kao i podršku stranke. A to su Elma hanuma Zukorlić i prof. dr Admir Muratović koji su se povukli u oblasti obrazovanja i Islamske zajednice. Naš pokret je toliko širok da ne moraju svi u svakom trenutku biti u politici, ima mnogo mjesta u našem pokretu za djelovanje. U tom duhu svi ti ljudi su i dalje tu, nismo nikog odstranili, niti eliminisali, samo su promijenili ulogu u ovoj utakmici koja je dugoročna.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.