Izbori će potvrditi da je SPP najjača bošnjačka stranka

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Narod dobro zna, a čini mi se nakon preseljenja akademika Zukorlića da je veliki dio odlučio aktivno učestvovati jer su vidjeli da pasivnost ne vodi ničem dobrom.
Capture-2
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U toku je kampanja za parlamentarne izbore. O njihovoj važnosti i značaju onih koji zvanično predstavljaju ne samo jedan narod već sve koji žive na ovom prostoru U Sandžačkom jutroi govorila dr Misala Pramenković, jedan od kandidata za narodne poslanike u Skupštini Srbije.

Veoma je važno imati autentične predstavnike posebno u najvišem zakonodavnom tijelu kakav je Skupština republike Srbije. Djelovanje na funkciji narodnog poslanika nije više ograničeno na predstavljanje samo jednog naroda. Stranka pravde i pomirenja nije izrazito manjinska u smislu da je samo nacionalno orijentirana, ističe dr Misala Pramenković.

– Mi dobro znamo da imamo veliki i značajan broj članova i simpatizera i među većinskim narodom. Bez obzira na tu činjenicu kada se zastupaju građani, kada zastupate njihova prava to nikako ne činite selektivno već se to reflektuje na sve građane.

– U pogledu SPP i našeg nastupa na parlamentarnim izborima očekujemo samo još jaču potvrdu činjenice da smo najjača bošnjačka stranka. Očekujemo još bolje pozicioniranje i još bolji rezultat s jedne strane, a opet ne kažem da to želimo po svaku cijenu i da to želimo ostvariti prosto putem nekog blefa ili nerealnim predstavljanjem. Narod dobro zna, a čini mi se nakon preseljenja akademika Zukorlića da je veliki dio odlučio aktivno učestvovati jer su vidjeli da pasivnost ne vodi ničem dobrom i da ono na čemu je on radio jesu vrijednosti kojima se vrijedi posvetiti

– Dijaspora je uvijek bila veoma važan partner nama i upogledu saradnje dok je rahmetli akademik bio živ ali i sada. Na sam spomen dijaspore osjećamo toplinu i sigurnost i to ima cijeli ovaj narod Činjenica je da mnogo doprisnosi, ali i u pogledu osvještenja naroda ovdje kod nas. To su ljudi ostvareni na mnogim poljima i znaju prepoznati prave vrijednosti.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.