”Zavičaj se čuva pjesmom”

Pobednici konkursa dobili su na poklon knjigu i besplatne vaučere biblioteke za godišnju članarinu.
”Zavičaj se čuva pjesmom”_62141cb3b7c9c.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Na Međunarodni dan maternjeg jezika Narodna biblioteka ”Dositej Obradović” organizovala je svečanu dodelu nagrada pobednicima konkursa ”Zavičaj se čuva pjesmom”. Nagrađeni učesnici konkursa prisutnima na Dečijem odlejenju biblioteke predstavili su se kazivanjem odabranih stihova na maternjem jeziku.

”U našim osnovnim školama posebno dobro i kvalitetno rade recitatorske sekcije čiji nastavnici i učenici neguju maternji jezik. Zbog toga smo odlučili da pobednicima konkursa uručimo nagrade”, izjavila je bibliotekarka Safeta Šahman.

Pobednici konkursa dobili su na poklon knjigu i besplatne vaučere biblioteke za godišnju članarinu. Među njima su: Nejla Nicević, Merjem Koca, Hadžera Hadžimujović, Belma Bačevac, Berina Međedović, Lana Pejčinović, Meleka Koca, Kaja Dobrić, Adna Isović, Lejla Ibrović i Ajša Murtezić.

‘’Zavičaj se čuva pjesmom’’ je tradicionalna manifestacija Narodne biblioteke Dositej Obradović, koja se organizuje s ciljem promocije kulture višejezičnosti. Međunarodni dan maternjeg jezika prava je prilika za svečanu završnicu takvog konkursa.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.