Steam Deck – jednostavno igrati, jednostavno popraviti

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dizajn je dovoljno modularan da možete popraviti mnoge elemente bez zamene ili demontiranja više komponenti nego što je potrebno.
092B457B-6264-45CE-8BC7-411B55AADB7C
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Valve je obavestio kupce Steam Deck-a da mogu sami da poprave svoj uređaj, i to vrlo jednostavno. iFixit koji obezbeđuje zvanične delove za Valve hardver, otkrio je da je uređaj relativno lako popraviti, uz nekoliko značajnih izuzetaka.

Dizajn je dovoljno modularan da možete popraviti mnoge elemente bez zamene ili demontiranja više komponenti nego što je potrebno. Možete zameniti SSD pomoću jednog zavrtnja, a uklanjanje ekrana ne zahteva ništa više od usisne čaše i malo toplote. Ipak, ova samopopravka nije baš toliko jednostavna. Zamena baterija je „gruba“, prema iFixit-u, sa razrađenim procedurama koje uključuju pražnjenje većeg dela pakovanja radi bezbednosti.

Takođe, moraćete da budete nežni sa USB-C portom i microSD slotom, jer su oba zalemljena na prilagođenu matičnu ploču Steam Deck-a. Uprkos tome, iFixit je otkrio da je Steam Deck lakše popraviti nego neke moderne laptopove. To bi moglo biti ohrabrujuće ako više volite da sami popravljate uređaje. Ipak, ukoliko dođe do ozbiljnijeg kvara, možda ćete morati da pošaljete svoj Steam Deck na servis.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.