Izmjena Izbornog zakona ili nova teritorijalna organizacija BiH

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Iako su svi njihovi zaključci tzv. pi...n dim, sa kojima se ne trebamo zamarati.
word-image
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Dakle, dugo najavljivana sjednica HNS-a, održana je u Mostaru 19.februara 2022 godine, veoma tajnovito bez prisustva javnosti, čak niti njihova TVHB nije mogla javno prenositi zasjedanje.

Pričali su mnogi, svega i svašta je bilo, nešto slično po uzoru njihovog „dušebrižnika” guslara iz Laktaša, Milorada Dodika, za govornicom skupštine RS-a.

Istina,, da su u pitanju dva „ubitačna blizanca” i najveća rušitelja jedine nam domovine BiH, Milorad i Dragan, ali im je retorika različita u njihovoj javnoj prezentaciji, dok je kod Milorada što bi naši stari govorili ; „Što na umu to na drumu”, međutim njegov lukaviji blizanac „lukavi latin” sve to radi tajnovito, ali su im krajnje rušilačke namjere iste prema ideološkoj matrici njihovih stvoritelja, srećom pokojnih Slobodana i Franje.

Iako su svi njihovi zaključci tzv. pi…n dim, sa kojima se ne trebamo zamarati, uz osvrt, radi javnosti na posljednji br.7 koji glasi:

„Zaključak 7. HNS i sve njegove članice će s krajnjom pažnjom pratiti nastavak političkih pregovora o izmjenama Izbornog zakona i ograničenim ustavnim reformama kao i rješenja ukupne političke situacije u BiH. Ako se i dalje nastavi s procesom dekonstituiranja hrvatskog naroda, HNS će pokrenuti sve pravne procedure i političke korake za novu institucionalnu i teritorijalnu organizaciju BiH na načelima federalizma i konsocijacijske demokracije, kojom će se osigurati potpuna ustavna jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda u BiH.“

Dakle, očiti su pritisci sa zlim namjerama ove najveće nacionalističke stranke kod Hrvata, u ovome slučaju hercegovačke HDZ sa Draganom Čovićem i njegovim istomišljenicima.

Sasvim je jasna njihova poruka iz ovoga zaključka, ukoliko ne bude izborni zakon po njihovim mjerilima i željama, oni će se po „ demokratskim principima „ povratiti na svoju bivšu ustrojenu genocidnu i urbicidnu Herceg Bosnu.

Mogu oni još uvijek svakodnevno, po Gebelsovoj doktrini lansirati laži o svojoj ugroženosti, pa i preko svojih evropskih parlamentaraca sa „darodaljkom” Željanom, pored svih nas brojnih, još uvijek živih, njihovih žrtava kao logoraša, isto tako i izabranih vijećnika Gradskog vijeća Mostara.

Presude međunarodnog suda iz Haga o UZP (udruženom zločinačkom poduhvatu) njihovim agresorskim djelovanjima, progonima , ubistvima, pljački i kriminalu, te cjelovitom urbicidu grada Mostara, ISTINA je na djelu, očita i jedinstvena, o kakvim se zločincima govori.

Njihova su nedjela, na ovim prostorima građanima i njihovoj imovini nanijela neizmjerljivu štetu i posljedice, mnogo veće i gore od fašizma, kojega smo „navodno” pobjedili, iako naši mrtvi heroji i zaslužni borci za našu slobodu od istih, ne mogu danas, još uvijek da mirno počivaju u zajedničkom spomen groblju ovoga grada.

Ustaše im ovoga grada, kao perjanica svih dejstava velike nacionalističke agresorske armade iz HDZ-a, ne dozvoljavaju, da svi mi kao građani normalno hodamo ovim ulicama, ne brojnim ustaškim ulicama, već našim oslobodilačkim, da živimo i volimo zajedničku nam domovinu, za nas jedinu, a za ove „lažno ugrožene” bez Herceg Bosne, nepodnošljivu.

Normalno se postavlja i logično pitanje za sve naše susjede sa ovih prostora, znajući i neposredno osjećajući na sospstvenoj koži, da je Tuđman grobar bosanskih Hrvata, a njegov doglavnik Dragan Čović grobar hercegovačkih Hrvata, da li oni zaista misle da ponovo treba slijediti ili bilo gdje birati toga njihovog grobara, Dragana Čovića.

Trebaju oni, sasvim jasno i glasno spoznati neupitnu činjenicu, sve dok se oni manipulišu sa tim svojim grobarom, dok ga ne udalje sa političke scene, dotle će morati i naš jedinstveni branilac naših interesa, domoljub i neizmjerni patriota, zlatni ljiljan Željko Komšić, da egzistira kao jedina takva osoba.

Zato, za većinu naših građana i nije potreban nikakav drugi izborni zakon, što trebaju i moraju shvatiti i svi mogući pregovarači, kao i međunarodni faktori, bilo to milom ili silom.

Kao bosanski Srbin, sa vrlinama i osobinama svjetskog civilizovanog i demokratski nastrojenog visokog intelektualca, posebno molim i upozoravam sve moje vrle komšije, sa kojima sam se odgajao, i vaspitavao ,u rodnome Šeher Sarajevu, da niti jednoga trenutka ne poklenku pred lukavim htjenjima i nastojanjima ovih „latina” i njihovih grobara,kao i veliko srpskih „blizanaca”, da čuvaju našu Bosnu i Hercegovinu, za koju su upravo sve naše komšije Bošnjaci i podnijeli najveće žrtve.

Dakle, gradio sam kao stručnjak, pored ostalih i dva velika industrijska giganta u Hercegovini; kompleks Aluminija i Rudniuk i Termoelektranu Gacko, od kojih su na ulazu u Aluminij stajali grafiti 90-tih godina ; „Srbima i psima ulaz je zabranjen„ a iz Gacka su protjerani i svi Bošnjaci, što je nedjelo „bratskih” veliko srpsko-hrvatskih nacionalističkih stranaka HDZ-a i SNSD-a sa Miloradom i Draganom, kao i njihovih bojovnika, koji bi i danas poslije godina post dejtonski htjeli nastaviti sa svojim osvajačkim apetitima, kojeu agresiji nisu uspjeli zadovoljiti.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.