MUFTIJIN AMANET – SPP predala listu za parlamenta

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Zukorlić kazao da se na listi nalazi 145 kandidata, te da su kandidati različitih nacionalnosti.
4-5
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Stranka pravde i pomirenja predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji listu kandidata za parlamentarne izbore. Uz listu MUFTIJIN AMANET – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić predato je i više od 8.500 potpisa birača koji su listu podržali.

Nosilac liste Usame Zukorlić kazao da je SPP  u rekordnom roku od 60 časova sakupila potreban broj potpisa podrške. Dodao da će se SPP zalagati da nastavi politiku koju je utemeljio rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić, a to je politika “i – i”, politika suštinskog pomirenja.

– Muftija nam je u amanet ostavio politiku pravde i pomirenja, kojom ćemo nepokolebljivo ići u korist svih građana Republike Srbije i svih onih koji se identificiraju sa tom politikom. Naravno, mi ćemo zastupati interese bošnjačkog naroda u Skupštini Republike Srbije i Vladi Republike Srbije, na principima partnerstva i nepoltronstva. Osim te politike, zastupat ćemo interese svih nacionalnih zajednica u ovoj državi, svih onih koji smatraju našu stranku liderom koji će zagovarati njihova prava. Također, svi građani koji su prepoznavali i identificirali se sa tom politikom, pripadnici svih naroda, očekujemo njihovu podršku na ovim izborima.

Zukorlić kazao da se na listi nalazi 145 kandidata, te da su kandidati različitih nacionalnosti.

– Želim prije svega da istaknem da imamo značajnu podršku romske nacionalne zajednice u ovoj državi, imamo u vrhu liste i njihovog kandidata i na taj način ćemo omogućiti pripadnicima romske nacionalne zajednice, koji su najugroženiji u ovoj državi, da imaju stranku koju mogu smatrati svojom i koja će zastupati njihova prava u ovoj državi.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.