Kina želi brzo razvijanje metaverzuma

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Osnivanje komiteta za metaverzum takođe bi moglo da sugeriše da Kina želi da reguliše razvijanje tehnologije.
Ilustracija: Maksim Loginov
Ilustracija: Maksim Loginov
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Kinesko industrijsko telo dizajnirano da razvije metaverzalne aplikacije u zemlji dodalo je novu grupu kompanija, dok napreduje za najnovijom tehnološkom pomamom.

Metaverzum još uvek nema čvrstu definiciju, ali se često odnosi na tehnologije poput virtuelne stvarnosti i ideje da se ljudi igraju i žive u virtuelnim svetovima.

Komitet za metaverzum Kineskog udruženja za mobilne komunikacije koji podržava država dodao još 17 kompanija. Ukupno 112 kompanija ili pojedinaca je u telu industrije.
Najnovija serija uključuje kompanije koje se kotiraju na javnoj berzi kao što su Inly Media, koja trguje u Šangaju i Beijing Topnew Info & Tech, koja trguje u Šenženu.

Kinesko udruženje mobilnih komunikacija registrovano je u Ministarstvu spoljnih poslova zemlje i podržavaju ga velike tehnološke kompanije kao što su Huawei i telekom operater China Mobile. Njegov komitet za metaverzum je osnovan u oktobru i ima zadatak da razvije standarde i tehnologiju oko metaverzuma.

Kina često osniva takve komitete oko tehnologija koje želi da brzo razvije i preuzme vođstvo, kao što je blockchain. Osnivanje komiteta za metaverzum takođe bi moglo da sugeriše da Kina želi da reguliše razvijanje tehnologije.

„Tradicionalna kineska internet preduzeća su se prvo razvila, a zatim su bila regulisana. Industrije kao što je metaverzum biće regulisane kako bude izgrađene“, rekao je za Reuters u januaru Du Zhengping, šef industrijskog komiteta za metaverzum Kineskog udruženja za mobilne komunikacije.

Poput američkih tehnoloških giganta, kineske kompanije od Tencent-a do Alibabe, istražuju razvoj metaverzalnih aplikacija. Analitičari kažu da će kineski razvoj metaverzuma verovatno biti visoko regulisan i malo je verovatno da će imati kriptovalute, protiv kojih su vlasti zauzele oštar stav.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.