Kako da glasate iz dijaspore

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je državljane Srbije koji žele da iskoriste svoje biračko pravo u inostranstvu da se obrate najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu.
ŽIVITE U DIJASPORI, A HOĆETE DA GLASATE – Evo kako da to uradite_6210eeb7582c2.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Povodom predstojećih izbora u Srbiji, raspisanih za 3. april, Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je državljane Srbije koji žele da iskoriste svoje biračko pravo u inostranstvu da se obrate najbližem diplomatsko-konzularnom predstavništvu.

– Birači koji imaju boravište u inostranstvu mogu preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Srbije, najkasnije pet dana prije dana zaključenja jedinstvenog biračkog spiska (do 12. marta u ponoć) da podnesu zahtjev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati u inostranstvu – navodi se u obavještenju koje je objavilo Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Zahtjev za glasanje u inostranstvu mora da sadrži lične podatke, kao i podatke o boravištu u inostranstvu, a diplomatsko-konzularno predstavništvo će ga dostaviti nadležnoj opštinskoj, odnosno gradskoj upravi po mjestu prebivališta birača u zemlji, koja o tome donosi rješenje.

Dokumentaciju preuzmite klikom na ZAHTJEV.

Lista diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije se može naći OVDJE.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.