Istina je jedna jer je od Jednog Jedinog i put do nje je jedan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Muftija Kujević je govorio o neminovnom putovanju svakog čovjeka.
Muftija sandžački: Istina je jedna jer je od Jednog Jedinog i put do nje je jedan_62104610bfb16.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević održao je 28.02.2022. godine hutbu i džumu namaz predvodio u Islamskom centru Gazilar u prijestoljnici Sandžaka, Novom Pazaru.

Muftija Kujević je govorio o neminovnom putovanju svakog čovjeka, putovanju ka Uzvišenom Stvoritelju. Mnogobrojna su djela koja vode do istinskog cilja na ovom putu, a jedno od najsuptilnijih je El-inabe. To znači stalno vraćanje Stvoritelju kroz ljubav i skrušenost ostavljajući zabrane, izvršavajući naredbe i upućujući Mu iskrene i ponizne dove. Postoje dvije kategorije ljudi na ovom suštinskom putu.

Prvi su oni koji su spoznali cilj, znaju put i ustrajni su u tome. Sa druge strane postoje oni koji nisu shvatili šta je cilj i samim tim ne znaju ni put koji vodi do uspjeha. U Kur’anu i Sunnetu kada se spominje Pravi put uvijek se koristi jednina, a kada se spominju putevi tame i zablude upotrebljava se forma množine. To zato što je istina jedna, dolazi od Jednog Jedinog stoga je i put do nje jedan, zaključio je muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.