Posljedice korona virusa bez sumnje postoje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Zadesilo nas je to što nas je zadesilo, moramo se izboriti ali ono na šta apelujemo je da se sačuvamo koliko možemo.
ZZJZNP: Posljedice korona virusa bez sumnje postoje_620ba8ac4cfbf.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Niko ne zna kako će se razvijati pandemija korona virusa s obzirom na njegov veliki potencijal da mutira. Struka se nada da će s vakcinacijom  polako doći do smirivanja pandemije. Ono što je izgledno da virus neće nestati i da ćemo morati živjeti s njim. Također, dobrim dijelom nepoznanica je i postkovid sindrom

“Mnogo se priča o tome. Sad se svaki infarkt miokarda, svaki tromb vezuje za Kovid. Da li je to tako, ne znamo. Možda ima i toga. To nije dio moje struke da bih nešto o tome pričala. Definitivno da se infarkt i tromboza vezuju za Koronu. Ima posljedica, to je definitivno. Osjećam ih na svom organizmu kao mlađa osoba a zamislite kako je hronično oboljelim licima koji su preležali Kovid.

Sigurno imaju posljedice počevši od zamaranja do težih slučajeva. Znači, zadesilo nas je to što nas je zadesilo, moramo se izboriti ali ono na šta apelujemo je da se sačuvamo koliko možemo, da imamo redovnu fizičku aktivnost, da se uredno hranimo, terapiju uzimamo na vrijeme, uzimamo preventivnu terapiju što se tiče vitamina da bi se zaštitili od Kovida. Naravno, ono što je najbitnije da se ne miješamo u velikom broju ljudi”, kaže između ostalog dr Majda Iković, portparol ZZJZNP.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.