Muhović predlaže da Petnjica 11. jul proglasi Danom obilježavanja genocida u Srebrenici

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Ne postoji ni jedan razlog da to ne učini i Skupština opštine Petnjica, čime bi pokazali da smo na pravoj strani istorije.
ERS_6514-696x464
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Potpredsjednik Stranke pravde i pomirenja Crne Gore Adnan Muhović će predložiti Skupštini opštine Petnjica da u okviru Programa rada Skupštine Opštine ili kao dopunsku tačku Dnevnog reda na sljedećoj redovnoj sjednici uvrsti prvu tačku Dan obilježavanja genocida u Srebrenici 11. jul.

U obrazloženju potpredsjednika Muhović navodi se da je u Bosni i Hercegovini počinjen genocid nad civilnim stanovništvom zaštićene enklave Srebrenica i tom prilikom ubijeno preko 8000 Bošnjaka od strane tzv. vojske Republike Srpske, kojom je komandovao presuđeni ratni zločinac Ratko Mladić.

“Skupština Crne Gore je usvojila Rezoluciju o Srebrenici velikom većinom poslanika, kao i Skupština opština Rožaje. Ne postoji ni jedan razlog da to ne učini i Skupština opštine Petnjica, čime bi pokazali da smo na pravoj strani istorije, da čuvamo kulturu sjecanja na genocid kako nam se nikad više ne bi ponovio”, stoji u saopštenju potpredsjednika Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori Adnana Muhovića.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.