Za velike projekte FIS-a neophodan i studentski centar

U toj Uniji mi kao Islamski fakultet iz Novog Pazara zastupamo i Uniju i predstavljamo islamske nauke za Evropu.
0C313089-4EEB-4365-AF57-752268EF5E8F
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru prepoznat je i u arapskom, islamskom svijetu, Evropi, na prostoru Sjedinjenih država kao model visokog obrazovanja za 21. stoljeće.

Veliko interesovanje prijatelja FIS-a je, kaže njegov dekan, da na što bolji i adekvatniji način pomognu rad i prosperitet.
“Otkrit ću vam da ćemo za nekih dvadeset dana potpisati ugovor s Unijom afro-azijskih univerziteta s osam stotina svjetskih univerziteta. Ta priča je odavno. Rahmetli Muftija bio je uključen u detalje koje smo trebali dogovoriti kao Fakultet. U toj Uniji mi kao Islamski fakultet iz Novog Pazara zastupamo i Uniju i predstavljamo islamske nauke za Evropu.

Pregovori će se brzo realizirati ali je to još jedan iskorak gdje bi Centar za IT, Informatičke nauke, strani jezici i tu bi bilo interesovanje za one koji bi upravo razmjenama došli studirati u Novi Pazar.

Mi nemamo centar za prijem takvih ljudi i imamo problem. Novi Pazar treba da ima studentski centar. To jeste veliki izazov i treba razmišljati u tom pravcu”, kaže, između ostalog dr Enver Gicić, dekan Fakulteta za islamske studije.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.