”Venac” oduševio Novopazarce

Pandemija je prolongirala održavanje ove svojevrsne smotre folklora i dolazak jednog od dva nacionalna ansambla u Novi Pazar.
”Venac”oduševio Novopazarce, ovacije iz publike_620ae2675e31b.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U okviru projekta “Igrom s ljubavlju Pazaru”, čija je svrha promocija i afirmacija narodnih igara i pesama, sinoć je u koncertnoj dvorani nastupio ansambl ’’Venac” iz Gračanice. Njihovi gosti bila su kulturno umetnička društva iz Novog Pazara.

’’Venac’’ je jedini pokrajinski profesionalni ansambl koji ima za cilj da očuva i razvije narodni folklore, odnosno narodne igre i pesme i da ispita mogućnosti pronalaženja novih vidova narodne umetnosti. Osnovan je od strane Ministarstva kulture Republike Srbije 1964. u Prištini. Uspešno čuva tradiciju i širi kulturu narodnog folklora nastupima i mnogobrojnim aktivnostima.

Novopazarskoj publici sinoć su se predstavili Legendom o Vencu, kolažnim programom zasnovanim na igračkoj, pevačkoj, muzičkoj i obrednoj tradiciji.

Pandemija je prolongirala održavanje ove svojevrsne smotre folklora i dolazak jednog od dva nacionalna ansambla u Novi Pazar.

U juče prikazanom programu predstavljeno je ono što je Venac bio od svog osnivanja, ono što je u periodu posle 1999. godine, ali i nagoveštaj onoga čemu Ansambl ’’Venac’’ teži u budućnosti i kuda će se razvijati repertoarski na putu pomenutog cilja.

Gosti jučerašnjeg koncerta bila su kulturno umetnička društva iz  Novog Pazara, KUD Mladih, Ras i Golija.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.