Stiglo preko 730 doza vakcina

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
U Plavu se očekuje masovna imunizacija.
Plav: Stiglo preko 730 doza vakcina_62070d5a115c5.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Preko 730 doza Sputnjik V, Sinofarm i Astra Zeneka vakcina dopremljeno je Domu zdravlja u Plavu. Nakon prvog ciklusa imunizacije jedan broj građana iz te Opštine, Gusinja i Murina primio je i revakcinu. U Plavu će ovih dana biti formirani punktovi za masovnu vakcinaciju.

Poziv za vakcinaciju protiv koronavirusa i prijavljivanje preko kol centra Doma zdravlja u Plavu iskoristili su građani te Opštine, Gusinja i Murina. Imunizaciju su među prvima obavili stariji sugrađani koji su s nestrpljenjem očekivali zaštitu od infekcije. Poštujući u međuvremenu sve predviđene mjere i sugestije ljekara nakon prve doze uslijedila je revakcinacija.

Da su sada sigurniji potvrđuje i njihova spremnost za šalu nakon pitanja da li su se uplašili zbog vakcinacije. Prvi ciklus imunizacije obavljen je Sputnjik V i Sinofarm dozama. Za građane koji se ovih dana vakcinisu spremna je Astra Zeneka. Do sada je cjepivo primilo oko 700 građana. U Plavu se očekuje masovna imunizacija. Iz Doma zdravlja uputili su pozive zaposlenima u Javnim ustanovama i preduzećima. Formiraju punktove u Sportskoj sali na kojima će raditi.

Otvaranje punktova za imunizaciju dodatna je podrška građanima koji žele da prime vakcinu. Zadatak medicinskog osoblja je da se dobro organizuje, porazgovara sa ljudima i pomogne im u otklanjanju svih nedoumica oko izbora doze. I to neće biti problem jer broj inficiranih virusom Corona govori o tome koliko su stanovnici Plavsko – Gusinjskog kraja odgovorni u borbi protiv infekcije. U skladu sa svim mjerama i onako kako je zamišljen teče proces imunizacije koji je za većinu građana Plava, Gusinja i Murina jedini izlaz iz trenutne epidemijske situacije. Zato treba iskoristiti priliku i doći na vakcinaciju.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.