Stiglo preko 730 doza vakcina

U Plavu se očekuje masovna imunizacija.
Plav: Stiglo preko 730 doza vakcina_62070d5a115c5.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Preko 730 doza Sputnjik V, Sinofarm i Astra Zeneka vakcina dopremljeno je Domu zdravlja u Plavu. Nakon prvog ciklusa imunizacije jedan broj građana iz te Opštine, Gusinja i Murina primio je i revakcinu. U Plavu će ovih dana biti formirani punktovi za masovnu vakcinaciju.

Poziv za vakcinaciju protiv koronavirusa i prijavljivanje preko kol centra Doma zdravlja u Plavu iskoristili su građani te Opštine, Gusinja i Murina. Imunizaciju su među prvima obavili stariji sugrađani koji su s nestrpljenjem očekivali zaštitu od infekcije. Poštujući u međuvremenu sve predviđene mjere i sugestije ljekara nakon prve doze uslijedila je revakcinacija.

Da su sada sigurniji potvrđuje i njihova spremnost za šalu nakon pitanja da li su se uplašili zbog vakcinacije. Prvi ciklus imunizacije obavljen je Sputnjik V i Sinofarm dozama. Za građane koji se ovih dana vakcinisu spremna je Astra Zeneka. Do sada je cjepivo primilo oko 700 građana. U Plavu se očekuje masovna imunizacija. Iz Doma zdravlja uputili su pozive zaposlenima u Javnim ustanovama i preduzećima. Formiraju punktove u Sportskoj sali na kojima će raditi.

Otvaranje punktova za imunizaciju dodatna je podrška građanima koji žele da prime vakcinu. Zadatak medicinskog osoblja je da se dobro organizuje, porazgovara sa ljudima i pomogne im u otklanjanju svih nedoumica oko izbora doze. I to neće biti problem jer broj inficiranih virusom Corona govori o tome koliko su stanovnici Plavsko – Gusinjskog kraja odgovorni u borbi protiv infekcije. U skladu sa svim mjerama i onako kako je zamišljen teče proces imunizacije koji je za većinu građana Plava, Gusinja i Murina jedini izlaz iz trenutne epidemijske situacije. Zato treba iskoristiti priliku i doći na vakcinaciju.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.