GUCCI ima novi metaverse projekt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Detalji saradnje između kuće Gucci i Sandboxa su još uvijek u tajnosti, ikao saopštenje za javnost nagovještava šta bismo mogli očekivati.
GUCCI ima novi metaverse projekt, pozivaju vas da se igrate s njima u THE SANDBOXu_6206f3d682da9.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Kako bi proširili svoju listu digitalnih inicijativa, talijanska modna kuća Gucci se udružila sa komanijom The Sandbox, blockchain virtelnim svijet, metaverse koji dozvoljava korisnicima da stvaraju, grade, kupuju i prodaju digitalnu imovinu u obliku igre.

Kombinujući snage decentralizovane autonomne organizacije (DAO) i NFT-ova, Sandbox stvara decentralizovanu platformu za uspiješnu rastuću zajednicu. Lansiran je 2011. godine od strane firme Pixowl koja se bavi razvojem igrica za mobilne uređaje.

Detalji saradnje između kuće Gucci i Sandboxa su još uvijek u tajnosti, ikao saopštenje za javnost nagovještava šta bismo mogli očekivati.

Jedinstveno interaktivno modno iskustvo

Gucci i The Sandbox će sarađivati kako bi stvorili interaktivno modno iskustvo zasnovano na Vaultu, Guccijevom konceptualnom prostoru i mjestu susreta, navodi se u najavi.

Vault je jedan od Guccijev najnovijih poduhvata, online koncept prodavnica koja nas vodi u prošlost, sadašnjost i budućnost kuće, iskustvo koje funkcioniše kao vremenska mašina, arhiva, biblioteka, laboratorija i mjesto sastanka. U ovoj online prodavnici možete pronaći vintage komade, ali i radove novijih dizajnera. Bianca Saunders, Collina Strada i Ahluwalia su samo neki od svježih talenata istaknutih na platformi. Neki komadi, uključujući Jackie torbu iz 70-ih, ručno su oslikani, što ih čini jedinstvenim.

Odabrani metaverse modni predmeti koje su kreirali Gucci dizajneri bit će dostupni igračima i kreatorima, koji će moći da ih kupe, posjeduju i koriste u vlastitim kreiranim iskustvima koristeći besplatne alate za kreiranje VoxEdit i Game Maker kompanije The Sandbox, stoji u saopštenju za javnost.

Gucci je kupio zemljište na The Sandboxu i  nastojat će razviti maloprodajno iskustvo u igri koje odražava Vault e-trgovinu.

Drugačiji od ostalih luksuznih brendova

Rano usvajanje digitalnih trendova Gucci izdvaja od ostalih luksuznih brendova. Prošle godine je postao jedan od prvih brendova visoke mode koji je kreirao i prodavao NFT. Otprilike u isto vrijeme, Vogueov Business Index je otkrio da je Gucci najprepoznatljiviji brend Generacije Z, što je postignuće koje najvjerovatnije ima veze sa spremnošću kreativnog direktora Alessandra Michelea da eksperimentiše s inovacijama koje drugi, poput Bernarda Arnaulta iz LVMH, smatraju rizičnim.

Guccijevo prihvatanje digitalne kulture datira mnogo dalje od pojave NFT-a i metaverzuma. Još 2017. godine kuća je pokrenula #TFWGucci, reklamnu kampanju koja se u potpunosti sastoji od prilagođenih memova.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.