Nisu dobrodošli oni koji žele podjele

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Zbog takvog ambijenta većina je odlazila iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice.
A29F6D9B-8965-4ACB-A43A-2B3610BECBBE
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U periodu od pet godina učinjeno je mnogo na polju implementacije vjerskih prava posebno za muslimane u Republici Srbiji. Osnovni zadatak je jednak tretman za sve zajednice na ovom prostoru.

”Politike od 2007. godine željele su ovaj prostor predstaviti nestabilnim gdje nema uslova za život i da se muslimani i drugi narodi odvoje u komunikaciji a oni osjećali nadmoćno. Kontrola umova ljudi i njihovih života omogućava vladavinu u bezgraničnom vremenu na uštrb naroda što bi dovelo do toga da svaki čovjek razmisli da li treba živjeti na ovom prostoru.

Zbog takvog ambijenta većina je odlazila iz Novog Pazara, Tutina, Sjenice. Pokrenuli smo taj proces da se o ovom prostoru ne razgovara samo s aspekta negativnog. Svi oni koji žele podjele, bez obzira da li se govori o podjelama na međunacionalnoj osnovi ili bilo kojim narodom koji ovdje živi nisu dobrodošli”, kaže, između ostalog, dr Ferid Bulić pomoćnik direktora Uprave za saradnju s vjerskim zajednicama Vlade Republike Srbije.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.