Bosanska Gazija Begija Smajić

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Gazija Begija je jučer demonstrirala u Banjoj Luci da postoje dvije strane: civilizacijska i necivilizacijska; strana koja osuđuje zlo genocida i strana koja zlo genocida veliča.
FA09B831-6B52-419B-85FE-8EE4FB691D45
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

O gazijama bosanskim obično se govori u muškom rodu.

No, dok sam jučer slušao bosansku heroinu Begiju Smajić u Skupštini manjeg bosanskog entiteta r.s., koja se borila kao lavica, shvatio sam da je gazija imenica i ženskog roda.

Biti bosanski Gazija u sred kukavičkih negatora genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, kao što je jučer bila srebrenička Gazija Begija Smajić čini nas ponosni, čini ponosnim svakog bosanskog patriotu od mašrika do magriba.

Gazija Begija je jučer demonstrirala u Banjoj Luci da postoje dvije strane: civilizacijska i necivilizacijska; strana koja osuđuje zlo genocida i strana koja zlo genocida veliča.

Nije nas iznenadilo to da su hem Nebojša Vukanović hem Igor Crnadak na necivilizacijskoj strani, tj., oni su na strani veličanja zla genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Obojica su otvorili rafalnu paljbu mržnje ne samo prema Gaziji Begiji, već i prema cijelom bošnjačkom/bosanskom narodu, kojem duguju priznanje srpskog genocida, kojem duguju izvijanje i obećanje da genocid neće više ponoviti nikad i ni nad kome u Bosni i na Balkanu.

Misli li su da gađaju u metu, ali su zaboravili da se njihova slinava paljba na istinu o srpskom genocidu u Srebrenici vraća na njih same, kao jadne i bijedne srpske kukavice.

Dakako, željezni štit istine, kojeg nosi Gazija Begija na svojim prsima i leđima nije mogao probiti nijedan vatreni metak Vukanovića, Crnadka i ostalih, a kamoli vatreni metak kćerke osuđenog ratnog zločinca Radovana Karadžića, Sonje Jovićević Karadžić.

Naravno, Gaziji Begiji Smajić ne treba nikakava presuda o srpskom genocidu u Srebrenici. Ona je osobni svjedok srpskog genocida nad njezinih 10 članova bliže i dalje rodbine. Ali nije na odmet da se negatore srpskog genocida podsjeti na presudu međunarodnog suda pravde u Haagu:

– Član 297. Sud zaključuje da su djela počinjena u Srebrenici, koja potpadaju pod član II (a) i (b) Konvencije, izvršena sa specifičnom namjerom da se djelomično uništi grupa muslimana u Bosni i Hercegovini kao takva, i shodno tome, da ona predstavljaju djela genocida koji su izvršili pripadnici VRS (Vojske Republike Srpske) u Srebrenici i u njenoj okolini počevši od 13. jula 1995.

Posebno je zanimljiv četnički lik Vukanovića, koji je samo još jedna u nizu srpskih navlakuša Bošnjacima kako je on protiv Milorada Dodika, ali samo onoliko koliko treba da dokaže i pokaže da je veći i žešći srbočetnik od njega. To Vukanović, doista, dokazuje i pokazuje.

Kao litijaš u Crnoj Gori Vukanović je, zajedno sa gradonačelnikom Banja Luke Draškom Stanivuković, dokazao i pokazao da junački njeguje srpski kleronaciolavelizam protiv zdravog razuma a za korist ksenofobične velikosrpske ideje „srpski svet“, više i jače nego Milorad Dodik i njegov SNSD, čiji poslanici jučer, za živo čudo, nisu napadali Gaziju Begiju.

Prepustili su to junačkoj srpskoj opoziciji Vukanoviću, Crnadku i ostalim da odradi posao umjesto Dodikovog SNSD-a.

Uistinu, Nebojšu Vakanovića treba proglasiti “personom non grata” zato što podržava i širi mržnju prema nesrbima na način širenja kleronacionalističke velikosrpske ideje o ksenofobičnom “srpskom svetu”.

Očito da su srpski genocidni „junaci“ – kukavice, koji su pobili srebreničke muškarce, mislili da se srebreničke žene-majke neće znati i moći boriti protiv kontinuirane četničke genocidne mračne ideologije.

Gazija Begija im je jučer dokazala i pokazala da je srebrenička žena-majka hrabrija i snažnije od muškaraca u odbrani od kontinuiranog četničkog anticivilizacijskog ponašanja.

Zbog jučerašnje pobjede u Skupštini manjeg bosanskog entiteta r.s. protiv srpskih kukavica, poput srpskih kukavica „Škorpiona“, koji su s leđa ubijali svezane bosanske mladiće, Gazija Begija Smajić zaslužuje „Orden časti bosanskog Gazije“.

Čast mi je da u ime svih bosanskih patriota i časnih ljudi svih vjera i nacija u Bosni na ovaj način dodjelim heroini srebreničkoj Gaziji Begiji Smajić „Orden časti bosanskog Gazije“ za čast i hrabrost u borbi protiv kontinuiranog zla srpskog genocida nad Bošnjacima u Skupštini manjeg bosanskog entiteta r.s.

Svemogući Allahu, sačuvaj nas od zla genocida zlih ljudi! Amin!

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.