Vjerska literatura koja ne poveća iman slaba je ili beskorisna

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Omladina danas živi u velikim izazovima, iskušenjima a mi se trudimo približiti im važnost knjige na najljepši način.
Vjerska literatura koja ne poveća iman slaba je ili beskorisna_61eff92ec30f0.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Čovjek je ono što čita. Muslimani su narod knjige, ali ako vjernik čita djelo koje ne povećava iman onda je ono slabo ili beskorisno.

“Znanje koje se nalazi u toj ili bilo kojoj drugoj knjizi ako se radi po njemu i ukoliko se ono implementira onda je to korisno znanje. Znanje po kojem se ne radi je beskorisno pa makar to bila riječ o znanju o Allahovoj, dž.š. knjizi, sunnetu Poslanika, s.a.w.s ili bilo čemu drugom.Traženje znanja bolji je ibadet od dobrovoljnog posta, dobrovoljnog namaza, i to je očita suprotnost neznanju.

Omladina danas živi u velikim izazovima, iskušenjima a mi se trudimo približiti im važnost knjige na najljepši način. Svako znanje je korisno a nama su potrebni učeni ljudi u svim branšama. Što se tiče islamskog znanja, literature koja je dostupna kod nas možemo reći da imamo mnogo knjiga.

Izdavačka kuća El-Kelimeh ima preko četiri stotine naslova koje je publicirala tako da je to širok izbor knjiga”, poručuje u Sandžačkom jutru Edin ef. Redžepović ispred Izdavačke kuće “El-Kelimeh”.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.