Thom Walker je novi kreativni direktor odjela za makeup kuće Givenchy

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Oslanjajući se na različite izvore inspiracije, uključujući modu i arhitekturu, Thom se voli poigravati kontrastima, svetlosnim efektima i smjelim bojama.
THOM WALKER je novi kreativni direktor odjela za makeup kuće GIVENCHY_61eb4f70d9734.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Givenchy Parfums sa zadovoljstvom najavljuje novo ime u svom timu, Thom Walker je njihov novi makeup kreativni direktor. Njegova uloga uključivat će nadgledanje razvoja Givenchyjevih novih linija šminke i kreativnog usmjeravanja komunikacijskih kampanja za ove kolekcije.

– Drago mi je što sam se pridružio Givenchyju kao njihov novi makeup kreativni direktor. Dijelimo zahvalnost za lijepu, ali odvažnu ženstvenost – definiranu eleganciju i individualnost. Bit će uzbudljivo donijeti kreativni izraz i nove inovacije proizvoda kroz saradnju s Givenchy timom i vizažistima iz cijelog svijeta, kaže Thom Walker.

Ovaj mladi, talentovani engleski vizažist impresionirao je kuću Givenchy svojom kreativnošću, karizmom i inovativnim pristupom šminki, koji je istovremeno oštar i moćan. Oslanjajući se na različite izvore inspiracije, uključujući modu i arhitekturu, Thom se voli poigravati kontrastima, svetlosnim efektima i smjelim bojama.

– Radujemo se ovoj saradnji sa Thomom. Njegovo poznavanje modne scene, prepoznatljivi stil i njegov inovativan, ali prirodan pristup šminkanju savršen su spoj za elegantan, ali smjeli svijet Givenchyjeve ljepote. Oduševljen sam što on sada svojim talentom i kreativnošću doprinosi našem odjelu za makeup i međunarodnom uspjehu, izjavio je Romain Spitzer, CEO Givenchy Parfumes.

Rođen je u Sjevernoj Engleskoj, a karijeru vizažiste započeo je u Parizu. Sarađivao je sa nekoliko međunarodnih modnih i kozmetičkih brendova, šminkao je za brojne magazine kao što su i-D, AnOther, W Magazine i Dazed and Confused, kao i za talijansko, britansko i kinesko izdanje magazina Vogue. Radio je sa svjetski poznatim fotografima među kojima su Paolo Roversi, Sølve Sundsbø, Rafael Pavarotti, Jack Davison, Richard Burbridge i Nick Knight. Sarađivao je i sa mnogim glumicama i pjevačicama kao što su Emma Watson, Claire Foy, Mia Goth, FKA Twigs i Rosalía.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.