Bacajući snijeg iz dvorišta na ulicu vjernik testira svoju vjeru

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Ef. Crnovršanin objašnjava i djeci i džematlijama da čovjek testira svoju vjeru onog trenutka kad vidi nešto, na nekom mjestu, nešto što smeta.
Ilustracija: Alina Filatova
Ilustracija: Alina Filatova
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Kako je pao snijeg tako je i mnogo problema. Građani, nastojeći problem izbaciti iz svog dvorišta to rade bacajući snijeg na ulicu. Odgovor za takvo ponašanje nudi i vjera.

-Prije dvije noći prošao sam jednom ulicom gdje su ljudi toliko snijega nabacali ispred svojih avlija, minus, poledilo i isti ti koji su snijeg bacali bili su prinuđeni čak i sjekirama lomiti led. Ne bacati nego skloniti s ulice vid je imana. Objašnjavam i djeci i džematlijama da čovjek testira svoju vjeru onog trenutka kad vidi nešto, na nekom mjestu, nešto što smeta. Ukoliko ga skloni onda je on položio na testu. Ukoliko ne skloni i bude svejedno onda je u pitanju njegova vjera, pojašnjava mr Asmir ef. Crnovršanin imam Melajske džamije u Novom Pazaru.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.