Otvorena “Komuna 2”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
“Znamo da su kroz istoriju umetnosti životinje uvek bile prisutne u skulpturi i imaju svoju simboliku”
Otvorena “Komuna 2”_61eb3ed49e984.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Izložba skulptura u kamenu i drvetu novopazarskog umetnika Samira Fejzovića, pod nazivom „Komuna 2“, otvorena je u Galeriji Multimedijalnog centra (MMC) u Novom Pazaru.

“Predstavljene su skulpture koje su rađene u kamenu i u drvetu. Ukupno 18. On je radio u kamenu porterete i to nije slučajno s obzirom da je kamen materijal koji je svedok vremena. Oni malo podsećaju na skulpture drevnih civilizacija. U drvetu su skulpture životinja. Znamo da su kroz istoriju umetnosti životinje uvek bile prisutne u skulpturi i imaju svoju simboliku”, kazala je za RTV Novi Pazar urednica u Kulturnom centru Amra Hodžić Jejna.

Fejzović, koji je profesor na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, diplomirao je vajarstvo na Akademiji likovnih umetnosti u Rigi, a magistrirao na Akademiji likovnih umetnosti u Sarajevu.

Od 2008. aktivan je na kulturnoj sceni Novog Pazara sa nekoliko samostalnih i većim brojem grupnih izložbi, a pre toga je sa umetničkom grupom “Vizionarsko društvo” iz Sarajeva bio učesnik više desetina projekata, izložbi  i drugih javnih nastupa.

“Umetnost poistovjećujem sa životom. Moj rad i život se zasnivaju na traženju ritma, balansa, kompozicije i komunikacije, sve u svrhu dobrih odnosa i pozitivnog uzimanja bitka. Dokumentovanje procesa življenja je moj artefakt”, kaže autor.

Njegova izložba skulptura može se pogledati u Galeriji MMC u naredne dve nedelje.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.