Divno li je srce koje u svakoj Allahovoj odredbi vidi dobro

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Tuga se prevazilazi osmijehom!
religious-muslim-man-praying_9083-1491
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Neka vrata se nisu otvorila, jer nisu bila za tebe. Neki ljudi su otišli iz tvog života, jer su oni samo stranica, a ne knjiga. Neke prilike su izgubljene, jer ti je potrebno iskustvo više nego sreća. Divno li je srce koje živi u nadi da će sve biti dobro i da se u svakoj Allahovoj odredbi krije dobro za nas, makar ta odredba bila ponekad i bolna.

Jaukanje djece usljed bolesti, kida majčinska srca

Razbolio se jedan musliman iz generacije tabi’ina, pa kad ga je majka posjetila on je ustao i obukao se kao da uopće nije bolestan. Kad je njegova majka otišla, on je pao u nesvijest od bolova. Nakon što se osvijestio upitali su ga zašto se tako ponašao pred majkom, a on je odgovorio: ”Jaukanje djece usljed bolesti, kida majčinska srca.”Uzvišeni Allah, objavio je: ”I reci: ‘Gospodaru moj, smiluj im se, oni su mene, kad sam bio dijete, njegovali!’” (El-Isra’, 24.)

Tuga se prevazilazi osmijehom

Mudrac je rekao: ”Osmijehom prevazilazimo tugu, strpljenjem prevazilazimo brige, šutnjom prevazilazimo glupost, a lijepom riječju prevazilazimo mržnju.”Ibnul-Kajjim el-Dževzijje, govorio je: ”Tajno za tajno. Zbog bolesti koja te je snašla, a koju samo Allah zna, udijeli tajnu sadaku za koju samo Allah zna.Zbog tjeskobe koja ti pritišće grudi, a za koju samo Allah zna, čini tajni istigfar koji će samo Allah čuti.Zbog brige i tuge koja te muči, klanjaj u tajnosti dva rekata koja će samo Allah vidjeti.”

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.