Zalagaće se da savremena škola u Sjenici ponese Muftijino ime

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Mujagić dodao da će izgradnja škole motivisati mlade da ostanu u Sjenici.
munib-mujagic
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Konzorcijum, predvođen novosadskom kompanijom “GAT doo”, dobio je posao izgradnje novog objekta Osnovne škole “Svetozar Marković” u Sjenici, vrijedan preko 11,7 miliona evra.

Predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić kazao da je rahmetli muftija Muamer Zukorlić najzaslužniji što će se škola graditi u ovoj sandžačkoj opštini.

“Ovo je divna vijest za Sjenicu i sve Sjeničake, a prije svega za učeničku omladinu i njihove roditelje. Gradi se jedna od najsavremenijih škola na Balkanu. Sjenica je dugo čekala na izgradnju ove škole, ali ostaje sjeta što ovako veliku radost koju danas osjećamo ne možemo da podijelimo sa rahmetli Muftijom, jer je on puno radio na izgradnji ove škole, uložio je puno truda i na kraju bez njega ne bi bilo ni dogovora sa predsjednikom Vučićem, jer je on direktno ugovorio njenu izgradnju. U tom smislu, Sjenica će to znati da pamti i da cijeni sve to što je rahmetli Muftija učinio za Sjenicu i u ime ogromne zahvalnosti će učiniti sve da ova škola ponese ime akademika Muamera Zukorlića”, kazao je predsjednik opštine Sjenica Munib Mujagić.

Dodao da će izgradnja škole motivisati mlade da ostanu u Sjenici.

“Vjerujem da će ovo biti veliki podstrek prije svega i podsticaj što kvalitetnijem obrazovanju i da će uslovi koji se vide kroz jako dobar projekat motivisati ljude da ostanu i svoje znanje ulože i upotrijebe u svoju sredinu i da na taj način svim snagama i sinergijom svih onih koji znaju. mogu i vole ovu sredinu, a ja vjerujem da je takvih jako puno, učinimo da ona svakim danom bude sve bolja i bolja”, dodao je Mujagić.

Prema ranijim najavama iz lokalne samouprave, nova škola biće najskuplja i najmodernija u Srbiji, imaće savremenu fiskulturnu salu, bazen, laboratorije i informatičke centre. Biće izgrađena kilometar dalje od postojeće, u Prijepoljskoj ulici u blizini Doma zdravlja. Rok za izvođenje radova je 450 dana, a finansira ih Kancelarija za javna ulaganja.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.