URA predala inicijativu Skupštini za izglasavanje nepovjerenja Vladi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
“Ovo je prije svega i test da li koncept manjinske vlade koju smo predložili svim poslanicima ima većinu u parlamentu”, navode iz GP URA.
dritan-abazovic-3-696x469-1-616x415-1
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Građanski pokret URA predao je danas Skupštini Crne Gore inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi Zdravka Krivokapića. Iz GP URA su saopštili da neće simulirati procese, odugovlačiti i mrcvariti većinsku volju građana koji žele stabilnost, reforme i put ka EU i zbog toga je danas u skupštinsku proceduru uputio inicijativu na osnovu koje će se vidjeti da li aktuelna Vlada ima podršku većine poslanika.

“Ovo je prije svega i test da li koncept manjinske vlade koju smo predložili svim poslanicima ima većinu u parlamentu”, navode iz GP URA. Ono što je bilo očekivano, kako kažu, jeste da nakon izglasavanja interpelacije trima ministarima i sam premijer pokrene proceduru kojom bi se pokrenulo pitanje povjerenja Vladi, ali pošto se to nije desilo, smatraju da se to pitanje mora riješiti.

“Interpelacijom ministara u stvari se i pokazalo da ova Vlada nema podršku poslanika u parlamentu i to ne zbog GP URA. Stoga se ne možemo praviti da se ništa ne događa i da procesi nijesu blokirani. Crna Gora i njen politički život više ne mogu da izdrže status „kvo“. Ako se utvrdi da ova Vlada nema podršku, mi smo ponudili koncept manjinske vlade bez DPS-a i DF-a svim poslanicima i nadamo se da će se velika većina parlamenta prema tome odnijeti odgovorno i podržati takav koncept”, poručuje URA. U Ustavu Crne Gore se navodi da prijedlog da se glasa o nepovjerenju Vladi može podnijeti najmanje 27 poslanika.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.