Preminuo André Leon Talley, legendarni modni novinar i urednik

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Preminuo André Leon Talley, legendarni modni novinar i urednik_61e8a0ccb94b6.jpeg
André Leon Talley bio je istaknuti kreativni direktor Voguea i desna ruka Anne Wintour.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Modna ikona André Leon Talley preminuo je u 73. godini u bolnici. André Leon Talley bio je istaknuti kreativni direktor Voguea i desna ruka Anne Wintour.

Slavni modni novinar i bivši kreativni direktor Voguea bio je smješten u bolnici gdje se borio protiv nepoznate bolesti. Bitku je, nažalost, izgubio te je preminuo u 73. godini. Vijest o njegovoj smrti brzo je preplavila društvene mreže, a dizajnerica Diane von Fürstenberg napisala je na Instagramu: Zbogom, dragi André. . Nitko nije vidio svijet na glamurozniji način od tebe… Nitko nije bio veličanstveniji i imao više duha od tebe… Svijet će biti manje radostan. Volim te i smijem se s tobom već 45 godina…. Nedostaju mi tvoji glasni krici…Volim te jako puno.

Talley se Vogue pridružio 1983. kao direktor modnih vijesti u časopisu. Vrlo brzo je postao desna ruka kreativne direktorice i glavne urednice Anne Wintour. Tokom karijere, Talley je također sarađivao s prestižnim časopisima poput Women’s Wear Daily, The New York Times i Interview Magazine. Također je i po njemu snimljen dokumentarac The Gospel According to André objavljen 2018. godine. U julu 2020. objavio je memoare o svom životu i karijeri, pod naslovom The Chiffon Trenches, koji prikazuju njegov nevjerojatan put i uspon s prednjeg trijema bakine kuće u Durhamu u Sjevernoj Karolini do prvih redova mode.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.