Vještačka inteligencija i čovjek u novom digitalnom dobu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Muftija-javno-slusanje
Snimkom govora akademika Zukorlića otpočelo javno slušanje!
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U Narodnoj skupštini, danas je u organizaciji Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo održano javno slušanje na temu: Vještačka inteligencija i čovjek u novom digitalnom dobu.

Predsjednica Pododbora za informatičko društvo i digitalizaciju Marina Raguš pozdravila je sve učesnike i otvorila javno slušanje videom posvećenim rhm. akademiku Muameru Zukorliću koji je obnašao funkciju predsjednika Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo. Raguš je istakala da je predsjednik Odbora Muamer Zukorlić bio duh pokretač cijele serije javnih slušanja u oblasti digitalizacije i pristupu koji treba da se zauzme u rapidnom rastu i razvoju tehnologija. Ona je podsjetila da je glavni razlog ovog skupa da se odgovori na temu položaj čovjeka u digitalnoj eri, što je bila i želja predsjednika Odbora za obrazovanje dr Muamera Zukorlića.

Navela je da je glavni pitanje koja ova tema postavlja da li će tehnologija vladati ljudima ili biti na korist čovjeka. Ona je još jednom iskoristila priliku da se zahvali preminulom predsjedniku Odbora za obrazovanje nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo dr Muameru Zukorliću na svemu što je postigao za vrijeme svog mandata.

SANDžaklija preporučuje

Šta naši urednici čitaju, gledaju i slušaju svake hefte. Prijavite se za Heftični Bilten i nikad više ne propustite velike priče.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.