Zukorlić: Odvajanje sudske od zakonodavne vlasti put je ka nezavisnijem pravosuđu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
"Bošnjaci, oni zbog kojih i mi kao politička stranka postojimo u tom sistemu vrijednosti će biti jedni drugima bliži", kaže Zukorlić.
Usame-Zukorlic-referednum
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Novom Pazaru na referendumu o promjeni Ustava u dijelu koji se odnosi na pravosuđe izjasnio se Usame Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja.

– Stranka pravde i pomirenja podržava promjenu Ustava u dijelu koji se odnosi na sudstvo. Odvajanje sudske od zakonodavne vlasti korak je ka približavanju Srbije Evropskoj uniji. Ostajemo čvrsto pri stavu da simboli Republike Srbije u dijelu koji se odnose na grb, zastavu i himnu trebaju odražavati sliku svih autohtonih naroda u ovoj državi. Samim ovim činom Srbija je korak bliže ka evropskim tokovima. Svi narodi Zapadnog Balkana bit će bliži jedni drugima u EU. Bošnjaci, oni zbog kojih i mi kao politička stranka postojimo u tom sistemu vrijednosti će biti jedni drugima bliži, kaže Zukorlić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.