Muftija Dudić i pribojski imami Vučiću iznijeli sve probleme Bošnjaka

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Namjera je bila poslati poruku Bošnjacima da nisu sami i Islamska zajednica je s njima i u trenucima kada je teško.
resad-plojovic-1068x726
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Nakon veličanja genocida u Srebrenici, zločina u Vukovaru, pozivanja na nove zločine i stihova na Badnje veče “Pucaj u džamije” delegacija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji posjetila je Priboj s različitih nivoa, muftijstva sandžačkog, Centra za humanitarni rad, a i potpredsjednik Mešihata Islamske zajednice s delegacijom profesora također je boravio u Medžlisu. Namjera je bila poslati poruku Bošnjacima da nisu sami i Islamska zajednica je s njima i u trenucima kada je teško. Tokom posjete predsjednika Vučića muftija Dudić i pribojski imami iznijeli su sve što je goruće.

–Predsjedniku Vučiću je kazano sve što je trebalo reći ispred Bošnjaka, posebno što se tiče Priboja. Otvorene su sve goruće teme da nijedna nije zapostavljena. Muftija Dudić govorio je uljudnim tonom primjerenim domaćinu u ime IZ i njenom opredjeljenju da doprinese miru, stabilnosti, prosperitetu na tom prostoru ali i generalno na prostoru Srbije, Također, imami su govorili o otetima u Sjeverinu, nepravdi koja je učinjena prema porodicama žrtava, ukazano je i na probleme elektrifikacije povratničkim naseljima Bošnjaka u blizini Sjeverina, govoreno je i o zloupotrebama i surovostima određenih policijskih službenika prema migrantima u Priboju aktualizirano je na najvećem nivou pitanje potrebe izgradnje džamije u Novom Priboju. Prosto, nijedna tema, problem što se tiče Bošnjaka nije zapušten, kaže dr Rešad ef. Plojović potpredsjednik Mešihata IZ u Srbiji.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.