Dijaspora će nastaviti još jače putem koji je trasirao rahmetli muftija Zukorlić

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Ispričao je i anegdotu koja, kako navodi, najbolje oslikava koliko je rahmetli Muftija uživao ugled kod ljudi.
Šefadil Ličina: Dijaspora će nastaviti još jače putem koji je trasirao rahmetli muftija Zukorlić_61e372ef41ddc.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Novo!
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Gostujući u emisiji “Kutak sandžačke dijaspore” na Sandžak televiziji, predsjednik SABA-e Šefadil Ličina govorio je o putu rahmetli akademika muftije Muamera Zukorlića. Put istine i pravde nema alternativu. Dijaspora će, naovid Ličina, zauvijek ostati na tom kursu.

“Dijaspora će se uvijek pozicionirati ka pravim vrijednostima, jer nema nikakvih drugih interesa, sem da zastupa istinu. Muftijin put bio je put istine i pravde i dijaspora će to zauvijek podržavati”, kazao je Ličina. Ispričao je i anegdotu koja, kako navodi, najbolje oslikava koliko je rahmetli Muftija uživao ugled kod ljudi.

“Jedan moj prijatelj koji je nekada bio asistent kod Karića na univerzitetu, pa je boravio gore u Beograd i imao malo tog “školovanja” od Jusufspahića i kada smo se upoznali vazda je neštio bio protiv Muftije. Ja sam probao da mu objasnim neke stvari i onda je dvije i po godine pratio svaki Muftijin intervju i sve što bi Muftija rekao. Prošlo je dvije i po godine došao i rekao mi: “Slušaj Šefadile, nemoj više da predstavljaš Muftiju, ne znaš da ga predstaviš. Reci ljudima neka oni gledaju. Ja dvije i po godine nisam našao ništa što bih mu zamjerio i sada više podržavam Muftiju nego ti.” E to je bio naš Muftija, Allah da mu podari lijepi Džennet”, kazao je Šefadil Ličina.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.