Pravo glasa na referendumu ima preko 89.000 Novopazaraca

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Stranka pravde i pomirenja još uvek nije javno iznela svoj stav o referendumu.
Pravo glasa na referendumu ima preko 89.000 Novopazaraca_61e03650d46f5.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Pravo glasa na predstojećem referendumu za izmene Ustava Srbije u oblasti pravosuđa ima 89.045 građana Novog Pazara, rečeno je radiju Sto plus u gradskoj glasačkoj komisiji.

Oni će svoje pravo u nedelju, 16. januara, moći da ostvare na 98 glasačkih mesta u ovom gradu. Predsednik Gradske komisije Radoslav Milić rekao nam je da je glasački materijal stigao i da se, zajedno sa zaštitnom opremom za sprečavanje širenja korona virusa, distribuira glasačkim odborima.

“Sve protiče kako je planirano. Glasačka mesta biće otvorena u nedelju u sedam i glasanje će trajati do 20 časova. Pored glasačkih odbora, zaštitna oprema obezbeđena je i za sve građane koji će je dobiti neposredno pre glasanja. Apelujemo na njih da poštuju protivepidemijske mere i da se što kraće zadržavaju na glasačkom mestu”, rekao je Milić.

Broj Novopazaraca sa pravom glasa na predstojećem referendumu veći je za oko 1.500 u odnosu na prethodne lokalne i parlamentarne izbore 2020. godine, a za preko 5.000 u odnosu na one održane 2016. godine. Podsećamo da je Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS), na čijem je čelu Rasim Ljajić, pozvala građane da podrže promene Ustava, dok je lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin u dva navrata pozivao na bojkot.

Stranka pravde i pomirenja još uvek nije javno iznela svoj stav o referendumu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.