SDPS: Građani da na referendumu podrže izmene Ustava

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Stranka, na čijem čelu je Rasim Ljajić, je u saopštenju ocenila da su nedostatak nezavisnosti u sudstvu i prevelika uloga parlamenta prilikom imenovanja u pravosuđu, ustanovljeni „skoro odmah nakon usvajanja poslednjeg Ustava“
B60563C6-1C79-49E9-B5D3-E258629C4305
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) pozvala je danas građane da na predstojećem referendumu glasaju za predložene promene Ustava u oblasti pravosuđa, navodeći da bi svako odlaganje reformi u toj oblasti podrazumevalo “usporavanje Srbije na evropskom putu”.

Stranka, na čijem čelu je Rasim Ljajić, je u saopštenju ocenila da su nedostatak nezavisnosti u sudstvu i prevelika uloga parlamenta prilikom imenovanja u pravosuđu, ustanovljeni „skoro odmah nakon usvajanja poslednjeg Ustava“, kao i da je Venecijanska komisija „uočila i podređenost poslanika partijskom rukovodstvu“, što je bio još jedan argument za predložene izmene.

„Svako društvo koje raspravlja u javnosti da li je potrebno menjati Ustav kako bi se unapredio rad pravosuđa, na dobrom je putu. Pozivamo građane i građanke Srbije da glasaju za promene i zaokruže ‘da’ na referendumu, kako bismo nastavili sa EU integracijama i kako bismo stvorili uslove za unapređenje rada pravosuđa“, naveli su iz Socijaldemokratske partije Srbije.

Referendum o izmenama Ustava u oblasti pravosudja biće održan u nedelju, 16. januara, a ranije je lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin najavio da ta partija neće učestvovati na referendumu.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.