KBS Novi Pazar u novu godinu sa novim ambicijama – saradnja sa BK Novi Pazar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
“Prije 50 godina boks je bio u vrhu u tadašnjoj Jugoslaviji, a mi sada pokušavamo napraviti to isto. Mislim da Novi Pazar kroz godinu ili dvije sigurno će ući u Super ligu, gdje imamo neki plan i program po kojem radimo.”
KBS Novi Pazar u novu godinu sa novim ambicijama – saradnja sa BK Novi Pazar_61de2d06e6648.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nova je kalendarska godina i idealno vrijeme da se kroje planovi za novu sezonu. Ono što je novina kada su u pitanju borilački sportovi u Novom Pazaru jeste međusobna saradnja klubova, na prvom mjestu BK Novi Pazar i KBS Novi Pazar.

Otkako je na čelu BK Novi Pazar Selver Lekpek veliki se pomak desio, posebno dolaskom internacionalnih trenera koji nekoliko puta nedjeljno rade sa mladim bokserima i kik bokserima. U Novom Pazaru sada su predstavnici kubanske, ali i ruske škole boksa. Zaduženi i da sa kik bokserima rade ručnu tehniku. Slogom se, navodi Lekpek, puno može napraviti.

“Prije 50 godina boks je bio u vrhu u tadašnjoj Jugoslaviji, a mi sada pokušavamo napraviti to isto. Mislim da Novi Pazar kroz godinu ili dvije sigurno će ući u Super ligu, gdje imamo neki plan i program po kojem radimo. Evo i sada u saradnji sa Huseinom Dupljakom koji ima izvanredne borce i sigurno imamo potencijal da uđemo u prvu ligu sa našim borcima da ne dovodimo borce sa strane. Evo kao i što vidite, doveli smo dva dobra šampiona što bi se reklo, Rafaela sa Kube koji je profesionalni trener u boksu, kao i Sadama iz Rusije, odnosno Dagestana. Oni su došli da nam pikažu nešto novo, imali smo kubansku evo sada smo dobili i rusku školu školu boksa, trudimo se da podignemo na najveći mogući nivo borilački sport, da li je to boks ili kik boks i da sklonimo djecu sa ulice. To je najbitnije”, kazao je Lekpek.

Husein Dupljak odavno je poznat kao čovjek koji je iznjedrio najveće šampione u kik boksu. Saradnja sa Lekpekom, ističe, na obostrano je zadovoljstvo, a i prepun je kalendar za 2022. godinu.

“Odmah pošto je došao na čelo BK Novi Pazar Selver Lekpek, mi smo sjeli i razgovarali i sve ono što ja imam u svom klubu to su i njegovi borci, isto kao i moji, na raspolaganju su mu. Ta djeca će se takmičiti i u boksu i u kik boksu i ja se nadam, kao i što je Selver rekao, da će BK Novi Pazar kroz par godina ući u Super ligu i da će sigurno Selver sa jakim bokserima napraviti velike rezultate. Mi sada 29. januara imamo Centralnu Srbiju u Pirotu i tu će izaći sigurno mojih 15-20 boksera, a počinje i u boksu i u kik boksu Šumadijska liga. Biće i državnih, evropskih i svjetskih prvenstava i kupova, tao da nam je kalendar pun za 2022. godinu”, kazao je Husein Dupljak.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.