Delagacija SPP-a u Priboju – Ovo je zajednička kuća Bošnjaka i Srba

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Priboj je zajednička kuća i Srba i Bošnjaka, krov te kuće je tolerancija i poznato je da mi imamo izuzetno mnogo primjera dobre saradnje.
Delagacija SPP-a u Priboju – Ovo je zajednička kuća Bošnjaka i Srba_61dae1320c015.jpeg
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nakon niza incidenata koji su se prethodnih dana događali u Priboju, u kojima se, pjesmama i grafitima veličaju genocid i osuđeni ratni zločinci, a Bošnjacima se prijeti novim pokoljem i pucanjem u džamije, narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja u Skupštini Srbije prof. dr. Jahja Fehratović sa delegacijom posjetio je predsjednika opštine Priboj.

Predsjednik opštine Lazar Rvović istakao da je sa sastanka zajednička nedvosmislena osuda svih dešavanja. Naglasio da ovo nisu pjesme koje su primjerene Priboju i da ovo nije Priboj, ističući da hoće da se što prije ta slika zaustavi. Priboj je zajednička kuća i Srba i Bošnjaka, krov te kuće je tolerancija i poznato je da mi imamo izuzetno mnogo primjera dobre saradnje.

Narodni poslanik prof. dr. Jahja Fehratović je naglasio da su inicirali danasnji susret jer su uvjereni da politika pravde i pomirenja i dobrih odnosa nesto što je zaživjelo i što nikada nije bilo upitno, posebno u gradovima kakav je Priboj, znajući da ćemo dočekati ovdje ono što se dešavalo i prethodnih decenija, a to je najbolji mogući odnos Bošnjaka i Srba. Mi znamo da Pribojci bez obzira na vjeru i naciju desetljecima nikada nisu imali problema i uvijek su živjeli u slozi i tako je i danas. Ovo je izolirani primjer, ali koji se mora konkretno riješiti i na koji se mora dati odgovor kako onima koji ne žele dobro ni Srbima, ni Bošnjacima, a ni Srbiji da ne bi imali argumenata da stigmatiziraju i zloupotrebljavaju ovaj prostor.

Sastanku su pored predsjednika opštine prisustvovali i predstavnici drugih bošnjačkih stranaka u Priboju, narodni poslanik Krsto Janjušević kao i predstavnici Zajednice sandžačke dijaspore.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.