Promocija knjige “Pravo na suđenje u razumnom roku s građansko-pravnog aspekta”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Ilustracija: Hardik Zinzuvaida
Ilustracija: Hardik Zinzuvaida
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

U ponedjeljak u 12 sati na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru bit će održana promocija knjige Pravo na suđenje u razumnom roku s građansko-pravnog aspekta, autorice doc. dr Maide Bećirović Alić. Tiče se jednog od osnovnih ljudskih prava koje je bitno na globalnom nivou a istovremeno predstavlja i problem.

–Pravo na suđenje u razumnom roku dio je pravičnog suđenja koje je zaštićeno svim međunarodnim aktima ali se i dalje postavlja pitanje koliko je uopšte svaki pravni lijek koji postoji u cilju zaštite ovog prava djelotvoran i efikasan. Ova knjiga je prvenstveno namijenjena stručnoj javnosti, studentima koji žele više istraživati na temu prava na pravično suđenje a u okviru predmeta koji se izučava na četvrtoj godini osnovnih studija ali i svakom građaninu koji želi saznati svoje pravo i zaštiti pravo na suđenje u razumnom roku. Cilj nije bila puka promocija klasičnog sadržaja već sam željela da se na ovu temu otvori diskusija stručnjaka pravnih nauka ali i stručnjaka iz same sudske prakse, kaže autorica doc. dr Maida Bećirović Alić.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

Budimo prijatelji

HEFTIČNI BILTEN

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.