Muftija Kujević nakon incidenta obišao Medžlis IZ Priboj

Glavni imam medžlisa IZ-e Priboj Harun ef. Eminagić zahvalio se na podršci, na prvom mjestu Islamskoj zajednici koja je odmah reagirala.
Muftija Kujević nakon incidenta obišao Medžlis IZ Priboj_61d7956ceefed.jpeg
Novo!
Close
Sačuvajte članke sa nalogom

Nakon što se prijavite preko Cafe Sandžak, možete sačuvati priče i lako ih pregledavati kasnije na bilo kojem uređaju.

Ovaj članak može da se sluša Poslušajte tekst koji slijedi u nastavku

Nakon što je javnost uzrujao nacionalistički i fašistički ispad činovnika MUP-a na jednom od privatnih veselja gdje su pjevane genocidne pjesme, muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević sa delegacijom obišao je pribojski medžlis i tom prilikom porazgovarao o trenutnom stanju i epilogu samog slučaja, dajući pritom punu podršku medžlisu.

“Ono što smo mi razgovarali i poručujemo sa ovog sad nivoa jeste da je istina najveća balgodat i najveći resurs koji treba baštiniti svaki pojedinac i svaka zajednica. Samo sa istinom i na istini čovjek može da obezbijedi sebi i svojoj zajednici, a onda i cjelokupnom društvu razvoj, prosperitet i blagostanje. Ono što je bazirano na laži i nepravdi, gramzivosti i pretenziji prema pravima drugih ljudi i općenito stvorenja to je osuđeno na propast. Nas raduju njave i saopćenja sa nivoa države da će se adekvatno ophoditi prema ovom zlu i glasu zla, jer svako zlo koje nema adekvatan odgovor, ono će se širiti i ono će imati vjetar u leđa. Nisu dovoljni samo gestovi, najave, mi hoćemo i želimo da konkretno u realnom svijetu osjetimo trag pravde i dobre volje i zainteresiranosti za uspostavu i vladavinu prava”, kazao je muftija sandžački.

Glavni imam medžlisa IZ-e Priboj Harun ef. Eminagić zahvalio se na podršci, na prvom mjestu Islamskoj zajednici koja je odmah reagirala. Ovakvi se ispadi, navodi on, moraju sjeću u korijenu.
“Ono što je vrlo važno da se ovdje istakne jeste da je Islamska zajednica prva reagirala na tako neprimjereno ponašanje organa reda i mira u Priboju, gdje je muftija dr. Mevlud ef. Dudić prvi izdao saopštenje i osudio takav čin. Isto to saopštenje podržao je reisul ulema IZ-e u BiH Husein ef. Kavazović, što nam govori da su Bošnjaci i muslimani Priboja, ali i Sandžaka i Srbije u cjelini najviše povjeranja imaju i ulažu u svoju IZ-u, jer je to jedina njihova organizacija koja ih do sada nije iznevjerila, a taj odnos će se nastaviti i u daljoj budućnosti.

Zahvalan svima njima koji su nam dali i riječi podrške ne samo pismenim putem, nego evo danas i njihovom ovdje posjetom u nadi da će se ovo, ako Bog da, riješiti onako kako to i nalažu zakoni ove zemlje, da će se vinovnici ovog sramnog čina privesti pravdi, da će im se suditi po zakonima ove zemlje i da će to biti nauk budućim generacijama da se u multietničkim sredinama, gdje je decenijama unazad vladala jedna korektna atmosfera neće više nikada to ponoviti”, kazao jeHarun ef. Eminagić.

Sastanku su prisustvovali i glavni imami prijepoljskog i novovaroškog medžlisa Aref ef. Duraković i Ismet ef. Bihorac.

Heftični bilten

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije. Prijavite se za Heftični Bilten i svake hefte primajte e-mail s pričama koje morate pročitati.

Čitajte više

Search
Search

Slušajte audio izdanja magazina Sandžaklija

HEFTIČNI BILTEN

Nikad više ne propustite veliku priču od Sandžaklije.

Prijavom na Heftični Bilten slažete se sa Uslovima korišćenja i politikom privatnosti.